Nu mă refer la acei naivi care duc mai mult înspre prostie, ci la acei oameni care chiar sunt naivi sinceri, oameni poate așa de normali încât chiar cred în continuare, în ciuda aparențelor, că mai pot exista și momente de vis, de frumos, de plăcut. Iar în acest context, aș lansa provocarea de a  ne gândi fiecare dintre cei de pe aici, care ar fi ” naivul lucru” din viața noastră, care încă sperăm, credem că vom apuca să îl vedem cu ochii, să îl pipăim cu mâinile, pe aceste meleaguri românești și mioritice.

Eu vă spuneam la un moment dat, că naivul din mine, ar vrea să circule, înainte de a nu mai putea conduce mașina, pe autostrada Deva- Nădlac- Budapesta- Viena. Sau că mi-ar place să asist la discuții civilizate între anumiți politicieni care provin din partide diferite, respectându-se și fiind politicoși unul cu celălalt. Ori, altă naivitate de a mea, ca cei din Biserica ortodoxă și cu cei de la protestanți, să trimită misionari împreună pentru a cuceri oameni pentru Hristos în țări unde creștinismul nu e răspândit!

Și probabil ar mai fi multe alte lucruri, naive poate la prima vedere, dar cât se poate de normale, care aș vrea să le văd desfășurându-se în România. ȘI gândiți=vă că fiecare dintre noi, avem asemenea naivitâți, iar dacă ar fi să se împlinească, chiar am trăi în cea mai frumoasă țară, ori lume posibilă.

Comentarii
  1. nicu spune:

    Ai dreptate,dar marele nostru pacat este ca visam frumos si traim urat,nu suntem capabili, sa ne gasim,sa ne unim cei care visam frumos si sa transformam visul in realitate,pentru noi si societatea in care traim.Pentru a schimba visul frumos in realitate este nevoie ca o majoritate din societate in care traim, sa se trezeasca, sa creada si sa munceasca pentru a transforma un vis frumos in realitate.

    • Marius Bota spune:

      Uneori prea putina noastra consecventa si insistenta sta in calea transformarii viselor in realitate! Alterori, depindem prea mult de altii si nu putem sa facem nimic, oricat am incerca!

  2. Nicu spune:

    Observ un detaliu legat de speranta ca o sa circuli pe autostrada Deva- Nadlac- Budapesta- Viena. Detaliu ar fi ca se pare ca ai vrea sa parcurgi drumul doar dus. 🙂

  3. Lavi spune:

    hmm, nu stiu ce vis naiv am… cred ca am cam re nuntat la asa ceva,

  4. vienela spune:

    Prietenele mele ma intreaba cum am reusit sa supravietuiesc in aceasta lume, avand atata incredere in oameni si atatea sperante ca putem avea o lume mai buna. :))

Lasă un comentariu