Procentaj aproape de maxim

Posted: 19/07/2012 in Viața socială
Etichete:, , , , , , , , , , ,

Într-o lume a statisticii, ar fi totul perfect dacă am avea parte doar de date pozitive, care să oglindească evoluția societății în diferitele domenii urmărite. Din păcate însă, statistica are de a face și cu acele părți negative din societate, acele lucruri care nu ne plac și care conform statisticii, ar trebui corectate și îndreptate. Deși Eurobarometrul la care fac referire e unul din trimestrul prim al lui 2012, cu siguranță nimic nu s-a îmbunătăți, ci mai degrabă a crescut procentajul la care fac referire. Iar lucrul la care face referire acest sondaj, nu e e altul decât cel care spune că peste 96% din cei chestionați, consideră corupția ca fiind marea problemă a societății românești. Acum, dacă ar fi fost 10%, ori fie chiar 30%, ne-am fi gândit că e ceva admisibil într-o țară care muncește din greu la construcția unei imagini bune. Dar când poporul propriu, spune despre țara în care locuiește, că aproape 100% din problemele țării sunt generate de corupție, atunci eu unul nu aș mai sta pe gânduri dacă ar fi să fiu un factor de decizie! Toate măsurile ar fi îndreptate concret, ferm, înspre acest domeniu; nu m-ar mai interesa o perioadă de timp nici alte legi colaterale, nici interese sau afaceri proprii, nici cum să dau jos sau sa urc pe vreunul din ai mei care a contribuit în nu știu ce campanie. Vedeți a se întâmpla așa ceva în scumpa noastră țară, simțiți că celor puși a avea grijă de eradicarea corupției, le-ar păsa de astfel de sondaje și statistici? Durerea și necazul e cu atât mai mare cu cât, chiar cei care ar trebui să dea legi pentru stoparea corupției, tocmai ei, acționează într-un mod corupt. Iar dacă lupul e pus paznic la oi, și hoțul păzitor în grădina de castraveți, nu ne mai miră faptul că ne apropiem cu pași repezi de un procentaj maxim!

Dar se pare că statisticile și sondajele sunt făcute doar pentru a mânca și cei din această branșă o pâine cât mai bună. Iar dacă ar fi ca unul din factorii care determină cât de albă sau neagră e pâinea mâncată de aceștia, să fie procentajul cât mai aproape de maxim al lucrului examinat, atunci cu siguranță de pe urma acestui sondaj, pâinea ar fi cât se poate de albă și bună. Doar pentru ei și doar raportat la acest indice, pentru că altfel pâinea e foarte amară, e neagră și mai ales mucegăită și cu miros urât.

Reclame
Comentarii
  1. Interesanta postare

  2. Nicu spune:

    Rolul sondajelor a fost deturnat si el. Nimic nu mai scapa fara implicarea politicului. Sondajele comandate trebuie sa aiba un rezultat multumitor pentru cel care a platit. Manipularea prin sondaje se pare ca da rezultatele dorite. Desi pana nu demult catalogam aceste lucruri ca si o teorie a conspiratiei, evenimentele petrecute in ultimii ani m-au facut sa-mi reconsider pozitia. Inmultirea si acapararea de catre un singur om (ghici, ghicitoarea mea, cine-i acel om?) a serviciilor secrete, santajul si toate celelete mizerii institutionalizate, au dus la decredibilizarea tuturor institutiilor. „L’etat c’est moi” a fost crezul major al acestui individ josnic din ghicitoare si a adus statul la acest nivel. Sunt lucruri atat de evidente’ incat mi-e deosebit de greu sa inteleg de ce, inca mai sunt concetateni de-ai mei care cred in puritatea acelui individ si considera ca trebuie sa ramana.
    Procentajul aproape de maxim, cu care era acreditat, l-au incurajat sa faca toate acestea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s