Așa a fost la început

Posted: 15/07/2012 in Diverse

” Este un Domn, o credinţă, un botez. Un Dumnezeu şi Tatăl tuturor, Care este peste toate şi prin toate şi întru toţi.”- Epistola lui Pavel către Efeseni 4:5

DAcă privim în istoria diferitelor domenii,  putem observa că după existența unui început idealist, a urmat, din diverse motive,  un moment sau perioadă, în care ștacheta performanțelor, valorilor, principiilor, a fost sau este în continuare lăsată din ce în ce mai jos, până ce , mai ales noi românii, ajungem să spunem ” merge și așa” ( această expresie se pare , în glumă fiind vorba, am reușit, noi românii, să o insuflăm multor echipe în cadrul schimbului reciproc de idei). Fie că e vorba de sporturi de echipă, unde fair-play-ul era ceva la ordinea zilei, fie că vorbim de idealiștii politicii inițiale, fie că ne referim la creștinism, acest lucru se observă din plin! Iar dacă la sport și religie sau ce alte domenii mai descoperim o diferență între pornire și actual,  aceste deraieri, nu influețează chiar așa de mult, defășurarea activităților, când vine vorba de creștinism, se prea poate să tragem așa de mult de  ” merge și așa” încât chiar să nu mai meargă.

De ce credeți că am deraiat așa de puternic de la principiile inițiale ale învățăturii lui Hristos și ale Bibliei, încât am ajuns să fim mai mult dezbinați în jurul învățăturilor decât uniți ăn jurul lui Hristos? Toate au pornit de la definiția de unitate, de la strângerea tuturor creștinilor în jurul unor principii și valori clare, în jurul unor cuvinte care nu lasă loc de interpretare. Și cu toate astea, noi ca și meseriași interpreți ai Scripturii, întoarcem Biblia și pe o parte și pe alta, doar – doar găsim ceva care să ne justifice acțiunile. Astfel am ajuns sa facem acțiuni, fapte și să rostim cuvinte și apoi să cautăm în Biblie versete prin care să ne justificam , nouă înșine și altora, ceea ce am făcut. În loc să privim la Scriptură și să ne clădim faptele și acțiunile, pe ceea ce e scris acolo!

Nu știu când ar trebui repornit de la zero cu trăirea Bibliei, dar cu siguranță ar trebui. Pentru că altfel există riscul să avem impresia că facem ceea ce e scris în Biblie, când de fapt noi facem ceea ce interpretăm noi de fapt. Dar acest ” moment zero” e cel mai greu de realizat, pentru că înseamnă să ne recunoaștem noi greșiți în unele aspecte, înseamnă să ștergem cu buretele toate concepțiile eronate pe care le avem , înseamnă să luăm Biblia așa cum este și mai aes înseamnă să vrem a  face astea!

Anunțuri
Comentarii
 1. nicu spune:

  Momentul 0 este necesar,dar de la teorie la practica este o cale lunga si greu de strabatut.Intre a dori ceva si a realiza este o mare diferenta.

 2. Hapi spune:

  Pentru ca multi isi doresc sa fie „unici” si cred ca interpretarea lor este cea corecta, cea care duce la „mantuire” , singura care conteaza. Cred ca numai ei „vad” adevarul si se simt obligati oarecum sa ii inoculeze si pe altii cu vaccinul respectiv
  Pentru ca suntem mandrii si in unicitatea noastra nu ne dam seama ca suntem bucati din acelasi aluat

  • Marius Bota spune:

   Daca biblia e una singura, cu siguranta , toti ar trebuie sa fim uniti, nu unici, in traierea ei si in intelegerea ei. Doar ca fiecare isi are propria lui Biblie, conform intrepretarii pe care i-o da!

 3. Ninulescu spune:

  Eu ascult uneori muzica crestina de pe YouTube si nu exista acolo nici un videoclip cantat de o femeie de care sa nu se lege unii ba ca nu are batic, ba ca are fusta prea scurta..etc… Asta ai deranjeaza cel mai mult pe ei, nu-i deranjeaza ca la cina Domnului beau must cand trebuie sa fie vin si nici ca toate bisericile incalca cele 10 porunci grosolan… Pe ei ai deranjeaza ca o femeia cere canta in parc nu are batic :D… si unii dintre cei care scriu, au in propriile familii cazuri mult mai grave decat a canta in parc fara batic…

 4. marian spune:

  Frate Marius , ce intelegi dumneata prin ” repornirea de la 0 a trairii Bibliei ”? Te referi la Adam si la Eva cumva … pana sa-i aduca pe lume pe Abel si pe Cain ? Sau te referi la….Noe dupa ce a redescoperit ” uscatul” dupa un an de navigare pe apele ce acopereau Pamantul ? Esti amabl sa detailezi , sa precizezi la ce moment anume , un moment precis descris in Biblie faci referire ? Daca te referi in mod cert la Iisus am sa-mi permit sa-ti reamintesc si dumitale si vizitatorilor blogului dumitale cuvintele Mantuitorului :” …n-am venit sa aduc pacea ci …. sabia ” .Restul il sti si dumneata si singur .Domnul sa te binecuvanteze si sa te ocroteasca pe dumneata si familia dumitale !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s