Lupta altora

Posted: 11/07/2012 in Scurt pe doi!
Etichete:, , , , , , , , ,

Anomalia ultimelor zile nu consta asa de mult in faptul ca se bate X cu Y,  bataie din punct de vedere politic privita, ci faptul ca noi , ca si oameni am intervenit in lupta lor. Unii sunt cu Basescu, altii sa nu auda de el, unii agreaza masurile luate de PArlament, altii sunt impotriva lor foarte vehement; mi se pare in regula sa ai opinii personale, pe care sa le impartasesti si sa le faci publice daca ti se cere sau daca voiesti. Dar de la a avea opinii personale, pana  la a ataca pe cei care au opinii diferite de ale tale, si a arunca asupra lor tot felul de cuvinte jignitoare si injurii, e mare distanta. Imi da impresia ca am intrat prea serios intr-un razboi care nu e al nostru , ci e al lor, sau cel mult ar trebui sa fie razboiul nostru al tuturor cetatenilor, impotriva nedreptatilor provocate de ei, de toti, sau de marea majoritate a politicienilor. Noi trebuie sa facem front comun impotriva coruptiei, hotiei si mizeriei, nu sa aruncam sageti otravite unii asupra altora!

E trist cand intri in a lupta pentru altii si mai ales cand ajungi sa lupti contra semenului tau care, pe de alta parte, sufera de aceeasi nemultumire ca si tine! Poate ar fi bine sa vedem exact care ne sunt adevaratii adversari, sa ii identificam corect si sa pornim la lupta ca atare!

Anunțuri
Comentarii
  1. Nicu spune:

    Marius cred ca dorinta lui Eminescu, „arme cu tarie” s-a cam indeplinit. De ce oare poetul nu s-o fi gandit sa inlocuiasca aceste cuvinte cu „minte-n scafarlie”?

  2. Max Peter spune:

    Cred că ai perfectă dreptate. S-a declanşat un adevărat război, dus pe toate fronturile şi cu toate mijloacele. Exact despre acelaşi lucru scriam şi eu acum două zile. Am senzaţia că toată lumea s-a înregimentat, iar o discuţie logică acum nu mai poate fi purtată în condiţii civilizate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s