Pe o stradă oarecare se afla o Biserică ( nu dăm mai multe detalii!!). În imediata apropiere a acelei Biserici se afla casa unui om ateu, care duminică de duminică, in timpul slujbei avea obiceiul de a petrece în curtea proprie, înconjurat de câțiva prieteni.  Până aici nimic greșit, deoarece fiecare are libertate în prorpia lui ogradă; însâ omul respectiv punea și muzică, de toate felurile, iar uneori era atât de asurzitoare încât răzbătea  și în intimitatea Bisericii de lângă el. Preotul, om al lui Dumnezeu,  vrînd să rezolve pașnic problema, i-a atras atenția de câteva ori, fără nici un rezultat; deoarece omul nu coopera  astfel ca măcar pe perioada slujbei să dea muzica mai incet, preotul a început să se roage la Dumnezeu pentru rezolvarea situației, îndemnând și pe alți enoriasi să facă la fel. După un timp oarecare s-a întâmplat ceva ciudat, o minune sau un dezastru, depinde din care parte privești. Din cauza unui trăznet, casa ateului respectiv a luat foc și a ars din temelii. Omul respectiv, ateul, aflase între timp despre demersul preotului și înfuriat s-a adresat unui tribunal cerând despăgubiri pentru necazul produs. După ce a ascultat cearta dintre ateu și preot, judecătorul aflat în imposibilitatea de a decide de partea cui e dreptatea a spus următoarele:

”Am în față un caz imposibil,  care în întreaga mea activitate nu am mai întâlnit. Dupa cum înțeleg eu, situația se prezintă în felul următor: acest ateu, care neagă existența lui Dumnezeu,  susține că Dumnezeu, la rugăciunile preotului și a altor enoriași, i-a distrus casa trimițând un fulger ! De cealaltă parte, preotul, om al lui Dumnezeu, cu o credință puternică spune că una ca asta este imposibil să se poată întâmpla, Dumnezeu nu mai face asemenea minuni în zilele noastre!”

Reclame
Comentarii
 1. Lf spune:

  ce tare 😀

 2. Hapi spune:

  Foarte foarte draguta povestea 🙂

 3. romanianstampnews spune:

  E o treabă tare isteaţă!

 4. Nicu spune:

  Am inteles bine? Se indoia si preotul?

 5. melanietoulouse spune:

  Marius, nu cred în razbunari si/sau pedepse divine, nici în coincidentze, ci într-un soi de echilibru si armonie universala… 🙂 D-zeu nu pedepseste, nu se razbuna, ne iubeste pe toti la fel, fara nici-o deosebire… ne auto-pedepsim singuri de câte ori nu-i respectam cele 10 porunci, de fapt daca „transgresam” una singura, celelalte „cad”…
  – – –
  à propos de-a fi „ateu”=fara D-zeu, exista 2 forme de ateism: negativ – persoana nu crede-n D-zeu si pozitiv(sic!), chiar militant, crede ca D-zeu nu exista… paradoxal, nu?! 🙂 Esti crestin-practicant, deci stii ca NU exista cale de mijloc: crezi sau nu crezi în D-zeu, iar daca ai ales sa crezi 100%, e normal, logic si uman sa ai dubii din când în când, ca Toma…! 🙂

 6. Intamplarea e reala, numai ca este vorba despre un bar care s-a deschis vis-a-vis de o biserica penticostala sin State, din Arizona. A fost inchis in urma unor furtuni, si in sala de judecata proprietarul a dat vina pe biserica, biserica zicand ca de fapt rugaciunea nu are efect numai in interiorul omului, schimband omul, nu si in exterior, raspunzand concret la cereri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s