Momente de răscruce

Posted: 01/07/2012 in Scurt pe doi!
Etichete:, , , , , , , , , , , , ,

Celor care iubiți drumețiile făcute cu mașina, pe drumuri românești ori europene, cu siguranță vă sunt destul de monotone drumurile drepte ca în palmă, fără nici o curbă, deal sau vale. Te tot duci pe ele și nimic nou la orizont, doar netezime și  iar netezime. Poate unora vă sunt dragi astfel de șosele pentru că puneți mașina pe pilot automat, iar voi trageți un pui de somn, până la prima curbă!.

E frumos să călătoreşti pe astfel de drumuri, dar după o perioadă prea lungă de mers pe astfel de drumuri, se prea poate ca în momentul apariţiei unor porţiuni de drum cu serpentine, urcuşuri şi coborâşuri, să ne pierdem reflexele, să  ne fi obişnuit prea mult cu dreptul, şi astfel să facem  mai greu unor astfel de situaţii curbe . Nu ştiu cum se desfăşoară trecerea de la momentele calme la cele vijelioase, cu sinusuri, din viaţa de zi cu zi, şi cum ne comportăm în astfel de împrejurări! Şi aici mă refer în special la acele momente când avem nevoie de un sfat, de o călăuzire, de o direcţionare? Spre cine ne îndreptăm privirea şi mai ales gândul în astfel de momente de răscruce; mentori, prieteni de încredere, Dumnezeu, preoţi, duhovnici, familie? Sau pur şi simplu suntem aşa  siguri pe noi înşine încât mergem cu încredere înainte, fără a mai cere sfatul sau părerea altcuiva?  Avem pe cineva atât de apropiat încât să împărtăşească trăirile noastre şi să ne poată oferi o lumină, o licărire de stele în noaptea întunecată a deciziilor grele?

Ştiu, idealul şi normalitatea care ne-ar conveni în viaţă ar fi drumul drept, fără probleme şi fără momente de întrebări şi răscruce? Din păcate, sau din fericire, viaţa e un amalgam de suişuri şi coborâşuri, de bucurii împletite cu necazuri. Şi atunci, e bine să avem pe cineva, sau pe Cineva, spre care să ne îndreptăm,  pe care să ne sprijinim!

Reclame
Comentarii
  1. Hapi spune:

    Probabil ca fiecare avem pe cineva la care alergam atunci cand ne e greu, De obicei un parinte, un prieten foarte bun, uneori un preot ……
    Iar cu EL discutam in gand despre acele lucruri pe care n-avem curajul sa le impartim cu o fiinta umana. Despre frici. Despre curbe la care nu ne mai descurcam

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s