” Orice aţi face, cu cuvântul sau cu lucrul, toate să le faceţi în Numele Domnului Isus şi prin El să mulţumiţi lui Dumnezeu-Tatăl” – Epistola lui Pavel către Coloseni

Cuvântul ssu fapta, vorba sau acțiunea, nici una din cele două categorii nu le putem desprinde de viața noastră nici măcar o clipă. Dacă nu acționăm o secundă, atunci sigur în secunda aceea vorbim, comunicăm, cuvântăm. Provocarea mare din această zi, nu este să vorbim mai puțin sau să acționăm mai puțin, cu toate că uneori asta e tendința noastră, în dorința de a nu mai greși : să facem cât mai puține, pentru a greși cât mai puțin. Ziua de astăzi ne provoacă la o nouă atitudine, atunci când spunem ceva sau când facem ceva; si atitudinea asta implică raportare la Isus Hristos, la modul Lui de acțiune, la caracterul Său..Avem dreptul să facem orice, să spunem orice cuvinte și vorbe vrem, doar că apostolul Pavel ne spune că toate trebuie făcute având un etalon clar.

Pot oare să fac un lucru rău sau să spun o vorbă urâtă, mizerabilă, și apoi să spun că ceea ce am făcut e pe gustul lui Hristos? Sau să rostim o rugăciune, chiar glumeață, ca cea a unui mic ori mare întreprinzător :” Doamne, îți mulțumesc frumos că ai făcut să îmi meargă așa de bine afacerile, că nu mai am timp să merg nici la Biserică”.

E greu  să treci în această categorie a ” totul totului tot”, adică a face totul ca și când Hristos ne-ar vedea tot timpul, ca și când am fi responsabili înaintea lui Dumnezeu pentru orice cuvânt și faptă. Nu știu care va fi următoarea noastra vorbă sau cum va fi spusă; nu știu care va fi următoarea noastră faptă sau cu ce atitudine va fi făcută. Ce știu însă e că ” etalonul” Hristos, e la dipoziția noastră, modelul de viață îl avem în Hristos Isus,așa că, cel puțin la nivel teoretic, putem acționa și vorbi asemenea lui Hristos. Voința și practica însă sunt cele care ne lipsesc de cele mai multe ori, dorința de a face totul în Numele lui Hristos e ceea ce trebuie să ne mobilizeze. Chiar cred că se poate asta, poate azi nu tot, dar măcar doi la sută, mâine se prea poate ca doar patru la sută, din vorbe și fapte să fie ” etalonate” la Hristos. Dar așa, pas cu pas, mergem spre  ” totul totului tot”, înaintăm spre atitudinea aceea  pe care acum nu o avem.

Reclame
Comentarii
  1. […] invit să daţi o raită şi pe la teo negură, lili3d, luna pătrată, geanina, doru, octocat, marius, andreotti, chris  sau zinnaida Share this:TwitterFacebookLinkedInEmailLike this:LikeOne blogger […]

  2. marian spune:

    Ce parere ai de…crucificare? Iisus Hristos a fost crucificat pentru cuvintele sale , cuvinte care ,[ in opinia celor ce au hotarat ca nu Barabas , ci Iisus sa fie osandit ] au fost considerate ofensa la adresa lui Dumnezeu . Nu uita ca Iisus a dat o „noua porunca ” ce anula celelalte …legi si porunci . Deci ai fi in stare sa te lasi crucificat pentru credinta dumitale …asa cum a facut Iisus ? Aceasta …este totusi un …ETALON ! Esti in stare sa ti-l impui ? Sa nu-mi spui ca …DA , tocmai dumneata care { ca si mine de altfel } bati zilnic cate un cui in trupul crucificat al Domnului Hristos . Cat despre ” nivelul teoretic ” in care putem actiona si vorbi asemenea lui Hristos… mai inainte de asta trebuie sa ” dai roada vrednica de pocainta ” dumitale si abia apoi sa incerci sa vorbesti si sa actionezi precum Iisus . Nu uita ca ucenicii …au fost ucenici pana la moarte si …dincolo de ea .Si de asemenea inainte sa blamezi ceea ce m-am chinuit sa tastez nu uita ca Iisus Hristos Mantuitorul , Dumnezeu Fiul , Dumnezeu de Dumnezei a spus clar ” Mila vreau si nu ….jertfa ” ! Asta-ti cam darama …etalonul .Trag nadejde ca nu te-u suparat cuvintele mele , nu de alta dar imi aduc aminte de alte cuvinte ale Mantuitorului : ” Prin cuvintele voastre veti fi acuzati , prin cuvintele voastre veti fi mantuiti ” !Trag nadejde sa nu ma…acuzi !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s