Alergător de cursă lungă

Posted: 18/06/2012 in Întâmplări adevărate
Etichete:, , , , , , , , , , ,

Că viața e o cursă lungă, cu destinație finală aleasă  și determinată de trăirea noastră de fiecare zi, o știm cu toții foarte bine. Nu există, în realitate, vinovați pentru eșecurile noastre, decât noi înșine, așa cum nu există victorie decât prin munca și eforturile noastră. Și cu toate astea, a alerga în cursa vieții alături de alții, face cursa mai frumoasă, mai relaxantă, mai încurajatoare, dar în același timp conștienți fiind că nu putem să dăm vina pe cei care aleargă alături de noi, pentru eventuala  nereușită.

Poți să te transformi dintr-un apatic, într-un activ, dintr-un indiferent intr-unul care devine pasionat! Distanța dintre cele două poate consta într-o provocare, într-o tentativă de a-ți depăși limitele. Și poți constata că de fapt, poți alerga mult mai mult decît gîndeai despre tine, că poți face mult mai multe lucruri decât te credeai în stare. Că de fapt,  putem să descoperim în noi, ceea ce  de așa de mult timp era acolo, dar încă neexplorat, neactivat! Trebuie doar să încercăm pentru a vedea dacă putem sau nu a face un anume lucru, trebuie doar făcut primul pas din noul drum pentru a descoperi că putem să mergem pe el!

Am vrut sa fie un zâmbet de început de săptămâna, dar cred că s-a transformat într-o provocare pentru un nou început, pentru un nou ” restrat” în cursa viații, conștienți fiind că nimic nu poate fi prea greu.

Comentarii
 1. […] fi rău să treceţi şi pe la luna pătrată, marius, zinnaida, roxana, geanina, octocat sau doru Share this:TwitterFacebookLinkedInEmailLike […]

 2. simpla dorinta nu e aceeasi cu actiunea….
  spre ex nu i suficient sa mi fie mila si sa mi doresc sa l ajut pe vecinul meu batran si singur..mai trebuie sa si actionez.sa fac ceva in sensul asta..
  in ceea ce priveste clipul..e minunat!

 3. vienela spune:

  Ba sunt situatii in viata cand fara sa ai nici o vina, altii te doboara la pamant, pentru a reusi sa te intreaca. Este meritul tau daca reusesti sa te ridici, dar greu ii vei mai ajunge din urma pe ceilalti alergatori.

  • Marius Bota spune:

   Ar fi prea frumos sa poti alerga doar cu cei cu care iti face placere sa faci acest lucru. Din pacate, asa cum spui, mai sunt si unii care sunt in cursa, pentru a cladi rabdare, sau caracter in noi, asta daca reusim sa transformam necazul in oportunitate

 4. psi spune:

  bine te-am regăsit. frumos îndemn! ar trebui să privim mai cu atenţie în jur… sunt multe lecţii.

 5. Doru spune:

  Este în The bucket list o replică teribilă rostită de Morgan Freeman, referitoare la cele cinci stadii şi cred că se potriveşte aici: „Negare, furie, negociere, depresie, acceptare.”
  Mulţumesc, Marius pentru prilejul reamintirii şi căutării!

 6. Nicu Lupsa spune:

  Bun exemplu! in special pentru cei care se deplaseaza cu bicicleta, la munca, si au(sunt) si caini! 😉

  • Marius Bota spune:

   Am un asemenea partener de alergare, in fiecare dimineata, dar e de cursa scurta si se mai si arunca spre picioare, atunci cand ele de fapt sunt ocupate cu pedalatul!!

 7. Andreotti spune:

  pentru unii „restart” ar fi de ajuns.. pe alții nici „formatarea” nu-i ajuta!
  bun zâmbet de început de săptămână…să ne fie un „început” bun și în altele…că avem la ce cugeta!!!

 8. elena spune:

  Cum spuneai şi ieri, motivaţia ta interioară te poate transforma din spectator în alergător!

 9. Stefania spune:

  ” Nu există, în realitate, vinovați pentru eșecurile noastre, decât noi înșine… ! ” – sunt total de acord cu tine Marius! Trebuie sa fim vigilenti pentru viata noastra!
  O seara frumoasa iti doresc, Marius! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s