Egalitate în favoarea lor

Posted: 05/06/2012 in Știri mioritice
Etichete:, , , , , , , , , , ,

Campania electorală scoate la iveală ”românismul” din participanți, adică din candidaţi, ducându-l spre cotele cele mai înalte, uneori la limita dintre penibil și vulgar. Și când în această luptă dură și vulgară, cu limbaj jenant și murdar, mai sunt implicate și doamne, atunci avem în mărime naturală dimensiunea ciolanului pentru care se luptă. Totuși există și o parte distractivă în toată această alergătură după funcții și acest aspect vreau să  îl subliniez. Prin una din comunele județului, își face campanie electorală, o doamnă sau domnișoară, ce o fi, care candidează la funcţia de primar, din partea unui partid mov ( dar nu vă spun numele partidului) și al cărei slogan electoral este ceva de genul ” alegeţi pe unul dintre ai voștri”. Și până aici, totul pare a fi în regulă, doar că… Se întâmplă că trecând prin această comună, să întâlnești o mașină înaintaşă, care are la purtător sloganul cu pricina, prins pe geamurile laterale şi lunetă,  iar ulterior să vezi apărând și candidata. Si bineînțeles, că fiind ”una dintre ai noștri”, cu ce credeți că îşi face apariţia? Cu un Q 7, așa cum au toți cei ” ai nostri” sau ” ai ei” din comuna cu pricina. Și atunci se ridică o întrebare pertinentă, poate chiar obraznică: dacă tot o duc așa bine, toți cei din comuna respectivă, la fel ca și candidata cu pricina,  dacă toţi „ai lor” au Q7 sau chiar  ” Q 8 , „cred că avem de a face cu una din cele mai prospere localități din România; și atunci chiar nu cred că ar trebui să schimbe primarul actual, care le-a adus atât de multă prosperitate.

Treaba e cât se poate de serioasă: dacă cei care conduc treburile țării, ajung să aibă venituri de ”n” ori mai mari , unde „n” este de ordinul zecilor, decât cei pe care îi conduc, atunci ceva e clar în neregulă. E normal ca cei cu responsabilitatea mai mare, cu treburi importante pentru urbe sau ţară,  să aibă și venituri mai mari, dar până unde poate merge această diferenţă? „Toţi suntem egali, doar că unii sunt mai egali ca ceilalţi”, îşi are din plin înţelesul în politică, aşa încât nu ne miră că dreptatea umblă în căruţă, iar minciuna în „Q n”!.

Reclame
Comentarii
 1. Iulia Kelt spune:

  am avut și eu câteva surprize de genul: telefoane primite acasă… plus oameni care jurau că nu se vor înscrie, din cunoscuții mei, care acum tronează pe afișe.

 2. romanianstampnews spune:

  Eu aş îndrăzni să spun puţin altfel problema: dacă matale – cel ce aspiri la funcţii publice – vrei bani mulţi pentru ceea ce faci, înseamnă că eşti o persoană foarte pregătită şi capabilă. Dacă este aşa, ia du-te dumneata în mediul privat şi fă-ne praf cu performanţa dumitale!

 3. […] invit să treceţi şi pe la teo negură, geanina, crisego, meşterul manole, doru, marius, cella, melly sau andreotti Share this:TwitterFacebookLinkedInEmailLike this:LikeBe the first to […]

 4. mihaelacartis spune:

  Cine nu stie ce inseamna Q7 in articol este vorba despre AUDI Q7
  http://stud.euro.ubbcluj.ro/~ca3083/p3.htm

 5. Nicu Lupsa spune:

  Pai nu conteaza, pentru ca multa lume floseste Q”n”-ul. Pana si mama are asa ceva, chiar Q10. Coenzima, desigur! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s