Nu o să fac referire la primii paşi, aceia făcuţi la vârsta fragedă de 10, 11 ori câte luni am avut fiecare dintre noi atunci când am testat soliditatea solului atât cu picioruşele noastre, cât şi cu fundul nostru. Nici nu o să aduc vorba de primii paşi înspre şcoală. Ci o să deschid subiectul primilor paşi de la etapa aceasta a vieţii, pentru că e normal, ca indiferent la ce etapă a vieţii ne aflăm, să facem primii paşi în orice domeniu nou care ni se pare provocator şi incitant. Pentru că de fapt asta e viaţa, continuă mişcare, permanentă dorinţă de a descoperi ceva nou. Iar când aceste provocatoare noi drumuri pe care păşim, sunt şi folositoare, cu atât mai bine. Pot spune că sunt primii paşi, rămâne să vă comunic, pe măsură ce trece timpul, dacă au fost şi folositori până la capăt, pentru că momentan sunt.

Primii paşi , făcuţi la această vârstă, în această etapă a vieţii, sunt cei înspre politică, şi mai concret spre Noua Republică. Sunt paşi timizi, dar porniţi pentru că principiile pe care le consider importante în viaţa mea, le-am regăsit şi aici, adică; valori creştine, importanţa familiei, integritate, unitate, libertate, meritocraţie, adevăr. Aşa ca în oricare domeniu în care faci primii paşi, la început crezi ca zbori, că totul e pe roze, că perfecţiunea îşi ia numele de la domeniul pe care l-ai descoperit. Dar poate, din cauză că anumiţi ani au trecut peste mine, sunt conştient că tot ce pare perfect, de fapt e perfectibil, tot ce pare ideal în teorie, e de fapt real in viaţa de zi cu zi. Dar dincolo de toate aspectele care suportă îmbunătăţire,  aici în Noua Republică, e vorba despre omenie în primul rând, e vorba despre echipă şi colegi, e vorba despre normalitate şi relaxare în acţiuni. Nu e vorba de orgolii, decât în limita normalului, nu e vorba de ambiţii decât în măsura în care acestea duc la progres;  e vorba  şi despre conflicte, dar doar atât cât să separe pe cei care vor să meargă mai departe  după primii paşi, de cei care doar vor să facă primii paşi şi apoi să se oprească; şi mai e vorba de conştientizarea faptului că e greu, dacă nu imposibil ca după primii paşi făcuţi, să poţi ajunge direct pe Lună în momentul următor, adică e nevoie de răbdare şi consecvenţă pentru a putea construi ceva durabil  şi rezistent în faţa obstacolelor. Dar ce admir cel mai mult la acest proiect, e că nu a pornit de la „balenele politice”, care nu şi-au mai găsit locul prin oceanele prea pline, ci a pornit de la oameni simpli care au realizat că acţiunea trebuie pornită de la oamenii de jos pentru oamenii de jos, trebuie pornită de la adevăr pentru a obţine ca rezultat adevărul.Într-o frază:  cei care au înţeles că pentru rezultate pozitive, trebuie acţiuni pozitive, că trebuie gândire proprie, nu răspuns la gândirea altora.

Se prea poate ca primii paşi în politică, în Noua Republică, să rămână şi ultimii în acest domeniu. Şi asta din două posibile motive: ori să descopăr , pe măsură ce păşesc, că teoria are tot mai multă acoperire în practică, şi atunci e normal să păşesc mai departe în acest proiect . Ori, cu tristeţe să aflu, că tot ce se naşte din  şi pentru politică, caractere distruge, şi atunci o să dau „delete” la acest domeniu, din preocupările şi intenţiile mele. Provocarea e mare, deoarece politica şi politicienii români, ori se vor schimba şi vor aduce promisiunile la nivel de împliniri, ori vor intra în derizoriu şi în detestare.

Primii paşi sunt foarte importanţi, pentru că dacă nu păşeşti drept de la început, e greu să te redresezi, şi mai ales pentru că, se prea poate să conduci şi pe alţii spre ceva greşit. Aşa că dacă vreţi să aflaţi mai multe despre Noua Republică, staţi pe aproape, paşii mei vă vor direcţiona, dar în acelaşi timp vă vor şi spune dacă ceva sau careva dintre principiile teoretice sunt călcate în practică, în mod flagrant.

Reclame
Comentarii
 1. kolesattila spune:

  Iti scriu aceasta scrisoare pentru ca am nevoie de ajutorul tau ,am transmis pe ,,causes ,, o petitie care as vrea sa o postezi si tu pe peretele blogului tau avind in vedere ca ai destul de multi vizitatori care vizualizeaza blogul tau ,aceasta petitie este urmatoarea :

  http://www.causes.com/causes/767187-important-my-letter-to-e-uropean-parliament-and-the-european-consilil?fb_action_ids=4114083494959&fb_action_types=causes%3Ajoin&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=10150228553841939

  si mai este una la fel de importanta care ar trebui semnata de asemenea pe ,,petitiionline,,:

  http://www.petitieonline.com/parlament_unicameral_300_deputati

  aceste petitii reprezinta un pas din lupta noastra continua in asigurarea democratiei in Romania si nepermiterea reinstaurarii comunismului in Romania . Daca vei citi blogul meu aflat la linkul:

  http://kpollitica.wordpress.com/

  iti vei da seama ca nu fac parte din nici oformatiune politica , ca sint doar un cetatean simplu al acestei tari ,si ca nu am nici un gind ascuns .
  Las la latitudinea ta continutul si mesajul articolului care am toata speranta ca il vei publica stiind ca esti un bun roman si consideri ca aceasta tara trebuie sa fie a noastra si nu a citorva oameni avizi de bani si de putere .Daca il publici iti multumim frumos dar te mai rog transmitel si tu mai departe catre alte bloguri si prieteni pe care ii cunosti .
  Daca vei dori sa ma contactezimavei gasi la oricare dintre adresele aflate pe cartea mea de vizita virtuala aflata la linkul:

  http://kpollitica.wordpress.com/despre/

  In incheiere sper ca voi primi un mesaj de accept
  de la tine si vom devenii prieteni macar asa virtual deocamdata .
  Înfrânt nu eşti atunci când sângeri,
  Nici ochii când în lacrimi ţi-s,
  Adevăratele înfrângeri,
  Sunt renunţările la vis.
  Radu Gyr

 2. Nicu Lupsa spune:

  Fie ca acesti primi pasi, intr-o lume dura, sa fie niste pasi care sa n-aiba a face cu „mizeria” perceputa de oameni iar dupa ani si ani sa-ti amintesti cu placere de aces inceput, ca de ceva care a insemnat o schimbare in bine pentru ce inseamna a face politica in Romania. Si sa nu indraznesti sa ne uiti pe cei care, mai direct sau indirect, te sustinem in proiectul tau!

  Succes!

  • Marius Bota spune:

   Asa cum ma cunosti, sunt mai principial si idealist, dar incerc sa aduc acest spirit al meu , in acesti primi pasi. Iar daca va fi sa fie, acest inceput, unul care se continua, va fi clar cu scopul de a ne uni, noi astia de ne stim, astia care suntem din acelasi aluat, nicidecum de a ne desparti si uita!

 3. marian spune:

  Te rog , te implor frate Marius, spune-mi ca acea „Noua Republica” despre care faci dumneata vorbire , este aia pe care o cunosc eu din….Apocalipsa lui Ioan 21 /1 la 27 altminteri ma voi gandii , in mod obligatoriu la acea ” minunata ” Utopia despre care vorbea si H .G. Wells in scrierile sale ! Sa inteleg ca dumneata esti unul dintre candidatii la ….” functiile de decizie ” din Deva ? N-ar fi rau …desii , am citit pe undeva ca :” daca te amesteci in taratze te mananca …porcii ” .Daca insa, chiar esti candidat , acolo la voi la Deva , atunci succes maxim ! Sa sti ca acesta va fi testul decisiv in viata matale de crestin practicant , de crestin adevarat , nu ca mine …crestin ” independent ” si deci…chiar ai nevoie de …urarile mele . Si nu uita: orice rateu , orice abatere de la morala despre care vorbeai, va arunca ceva ” umbre ” nu asupra dumitale ca persoana cat , asupra Bisericii Baptiste al carui fiu esti .

  • Marius Bota spune:

   Cea din Apocalipsa are de a face strict cu cele sfinte, facuta pentru oameni care si-au spalat hainele murdare in jertfa lui Hristos. Asta despre care spun eu acum, e de prin lumea asta, dar in care incercam sa implicam principii sanatoase. Cat despre candidatura, nu e nici vorba din partea mea, spuneam ca sunt primii pasi, adica undeva asa de la randul din spate incepand. Iar cat despre principii si responsabilitate in fata lui Dumnezeu, sunt cel mai constient si atent, pentru ca nu vreau ca Numele lui dumnezeu sa fie luat in batjocura din cauza mea. Asa ca voi fi cu atentie sporita, la mine insumi si la cei din jur! Multumesc de incurajari si atentionari

 4. romanianstampnews spune:

  Eu îţi doresc din toată inima cât mai mult succes. Tuturor celor bine intenţionaţi le doresc acest lucru.
  Poate că e mai bine că încerci acest nou drum. Adevărul este că, peste tot, fără implicare nu se poate merge mai departe, nu se poate înainta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s