Avem dreptul să luăm atitudine

Posted: 22/05/2012 in Politică
Etichete:, , , , , , , , , ,

Nu ştiu cum e la alţii, dar eu când mă gândesc la modul de lucru din parlament, îmi pun câteva întrebări:

1. de ce parlamentarii  au voie să lipsească cât vor, nemotivat, sau cu motive care mai de care mai „puerile”, iar salariaților, în baza contractelor colective de muncă, li se poate desface contractul individual de muncă, la trei  zile ( sau numărul stabilit de contract) de absențe nemotivate?

2. de ce au voie să vină la orice oră la servici și să plece la orice oră, fără nici o sancțiune?

3. de ce își votează ei singuri drepturile și beneficiile materiale,  drepturi care fac referire la persoana lor proprie?

4. cum pot fi retrași din funcție dacă nu își îndeplinesc misiunea pentru care cetățenii i-au ales?

Sau oare mi le pun degeaba aceste ]ntrebări? Noi, ca şi popor, mai avem puterea şi voinţa de a încerca să schimbăm lucrurile care nu sunt la locul lor? Dacă de la cei care ne conduc, majoritatea oamenilor şi-au luat gândul că ar putea să se mai schimbe,  oare şi de la noi înşine ne-am luat gândul că am mai putea să schimbăm ceva? Mai trist decât să îţi pierzi încrederea în alţii, e să ţi-o pierzi în tine însuţi. Atât timp cât ne mai avem pe noi înşine, cât încă mai credem în noi şi în resursele şi capacităţile noastre, încă mai e speranţă, mai e şansă în a lua atitudine. Mă doare, ne doare, dar cred că nu într-atât de mult încât să vrem a face ceva, să pornim la drum, întâlnindu-ne cât mai mulţi şi dorind să schimbăm în bine aceasta ţară..

Anunțuri
Comentarii
 1. Luna patrata spune:

  Avem dreptul, dar si datoria… 🙂

 2. vienela spune:

  Greu de crezut ca vom mai putea fi uniti vreodata. Acum fiecare isi vede doar propriul interes, fara sa inteleaga puterea pe care o putem avea uniti.

 3. avem dreptul de a lua atitudine si in acelasi timp de a nu ne baga nimeni in seama ..sa plang sau sa rad Marius?!
  dar ai pus niste intrebari bune. ..

 4. mihaelacartis spune:

  Ca sa putem schimba ceva in bine in aceasta tara, este esential sa avem in primul rand o presa cu adevarat libera, echidistanta si profesionista, care sa informeze si sa ajute la emanciparea electoratului, in sensul schimbarii mentalitatilor comuniste ale acestuia, si in al doilea rand, un electorat care sa constientizeze obligativitatea participarii sale la vot.

 5. romanianstampnews spune:

  Probabil că fiecare dintre noi a votat un parlamentar (dacă s-a prezentat la vot). Nimeni nu îl împiedică pe un cetăţean să-i ceară socoteală celui pe care l-a votat petru ceea ce i se pare că nu este în regulă. Chiar mă întreb dacă a făcut cineva treaba asta. Câţi s-au dus la biroul parlamentar în audienţă? Cred că aproape nimeni. Dacă indivizii se văd netraşi la răspundere de către cei care i-au votat, s-ar putea să ajungă la concluzia că fac bine ceea ce fac. Chiar dacă nu este aşa.

 6. quattrov spune:

  Daca nu reusim sa strangem randurile si o sa ramanem la fel de dezbinati ,nu avem nici o sansa ca actuala clasa politica indiferent ce coloratura are sa schimbe ceva pentru muritorul de rand.

 7. intrebarile tale reflecta realitatea….care nu-i una tocmai frumoasa 😦

 8. Hapi spune:

  Marius , in afara de faptul ca sunt (aproape) mereu de acord cu Max Peter vreau sa mai completez ca in general majoritatea votantilor sunt mici socialisti
  Pe ei nu ii intereseaza daca ala din parlament vine maine sa voteze o motiune sau daca propune in parlament innoirea parcului auto.
  Maresc pensiile? Bun, ii votam p-astia (ce conteaza de unde iau banii????)
  Dau sporuri obligatorii la salarii pe anul urmator? Suuuper, imi pot plati rata
  Fac centura aia pe care circula doi dintre soferii mei zilnic? Grozav, o sa imi schimb mai rar bucsele
  Eu asa vad lucrurile

  • quattrov spune:

   Conform constitutiei
   Suveranitatea ARTICOLUL 2
   (1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.
   (2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.

   Nici un grup si nici o pesoana nu pot contesta rezultatul la referendumul unde Romanii sau pronuntat.Cine le da dreptul acestor vremelnici politicieni sa incalce flagrant constitutia.Intreb si eu?

 9. Doru spune:

  Avem obligaţia! O aveam şi până acum dar cât de mult ştim să lălăim, incapabili, la urma urmei, la a renunţa cu certitudine sau de a ignora cu desăvârşire …
  Of!

 10. Dudas Danut spune:

  Daaaaaaaaaaaaaaaaaaa si inca cum?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s