Nu cumva suntem noi vinovaţii?

Posted: 14/05/2012 in Viața socială
Etichete:, , , , , , , , , ,

Nu vă gândiţi că iar aduc în dezbatere un subiect religios, pe tema întrebării retorice a ucenicilor din noaptea trădării: „Nu cumva sunt eu, Doamne, cel ce te vinde?”. Nu e  vorba despre religie, nici măcar despre creştinism, ci despre noi, cei care putem face ceva şi poate nu facem, despre noi cei care ştim să facem binele şi ne e mai comod să nu îl facem.

De felul meu sunt un tip paşnic, la locul lui, fără gură mare sau coate ascuţite. Şi totuşi, de ceva timp, îmi dau seama că neobrăzarea celor care ne conduc, e mai mare decât bunul simţ al nostru, că tupeul celor care, cică, ne slujesc, e mai mare ca răbdarea noastră, că interesele lor proprii, sunt peste măsură mai mari decât bunătatea noastră. Şi atunci mi-am zis . că trebuie să fac ceva ca nu cumva bunul nostru simţ să fie luat ca şi o slăbiciune, bunătatea noastră să nu fie considerată o neimplicare , iar răbdarea noastră să nu fie privită ca şi  resemnare. Aşa că am pornit cu emailuri spre mai marii lideri politici, alde Antonescu, Ponta, Geaonă, Diaconescu, şi de vreo cinci luni încă mai aştept răspuns. Vroiam să văd dacă chiar îi pasă cuiva de un simplu om, unul care are nişte întrebări şi aşteaptă răspunsuri la ele, în legătură cu modul de a face politica, cu adevărul, cu dreptatea, cu direcţia în care merge această naţiune!. Am crezut că or fi ocupaţi oamenii şi de asta nu primesc răspuns, că doar au atâtea grijuri pe cap, cu privire la binele poporului,;aşa că am lăsat ştacheta mai jos, pe plan local vrând  astfel să discut cu un lider local, PNL, să văd care e opinia lui, ideea lui despre a face politica alegătorilor, nu a celor aleşi. Şi mi-a fost recomandat un X nume, şi după multe căutări, stabiliri de întâlniri şi lăsări de numere de telefon, mai aştept şi astăzi să fiu sunat, după două luni sau chiar mai  mult! Şi am vrut să văd care e spiritul şi în PPDD, participând la o întâlnire judeţeană, unde ciolanul însă pare a fi fost aşa de mic, şi doritorii aşa de flămânzi, încăt au scos „cuţitele ascuţite ale vorbelor”, la vedere, pentru a îşi arăta bărbăţia. Şi nu numai atât, dar cei care altădată, erau prin PSD ori PNG, ori te mai miri pe unde, acum sunt aici, s-au transformat în sfinţii reformatori ai clasei politice. Şi acest lucru sunt convins că se întâmplă în majoritatea cazurilor, unde lupii se pregătesc din nou, îmbrăcaţi în alte haine şi cu alte glasuri, să mai fure pentru încă patru ani, idealurile românilor de rând.

Şi atunci mă întreb şi vă întreb, nu  cumva sunt eu, tu şi noi toţi, vinovaţi pentru că acceptăm să fim fraieriţi la fiecare patru ani de către aşa zişii, „slujitori ai democraţiei şi ai cetăţenilor”? Nu cumva din cauza noastră, a bunului nostru simţ, a bunătăţii şi răbdării noastre, cei de la conducere îşi duc la îndeplinire planurile şi interesele proprii? Bunul nostru simţ trebuie dovedit prin a alege şi a pune în frunte oameni cu bun simţ, oameni ai adevărului, ai frumosului, ai demnităţii. Bunătatea noastră trebuie să o arătăm prin a fi buni şi a nu mai alege, pe cei răi, mincinoşi şi oportunişti. Poate pentru alegerile locale e târziu demersul, pentru că deja se intră în linie dreaptă. Dar pentru alegerile parlamentare, nu ar fi de lepădat o temă de gândire pentru a încerca să alegem persoane credibile, poate chiar împinse de la spate, cu un statut moral, civic si profesional,  cu care să nu ne fie ruşine  că ne reprezintă, oameni care să fie alături de aleşi şi nu de partid şi interesele proprii, oameni care să vrea a face ceva pentru ţară, nu pentru tagma jefuitorilor.

Uneori mă întreb aşa cum se întreba o colegă pensionară cu privire la mine, ” oare chiar el să fie, el cel liniştit”, dacă are rost să dăm bunul simţ al nostru la luptă cu neruşinarea lor, bunătatea  noastră să o punem faţă în faţă cu mojiciile lor? Dar dacă şi noi stăm pe margine, atunci cine să mai lupte pentru noi, dacă şi binele pe care putem să îl facem nu îl facem, să nu ne mai mirăm că răul se face de la sine! Aşa că sincer, vă invit pe toţi cei care nu mai vreţi să fiţi consideraţi o masă de manipulare, să facem din bunul nostru simţ, un scut împotriva mizeriilor, şi astfel să încercăm să promovăm persoane demne de poporul român, demne de naţiunea noastră.

Reclame
Comentarii
 1. marian spune:

  Nu este vorba despre o lupta dintre bine si rau , intre adevar si minciuna …Cine-mi garanteaza mie ca { presupunand ca mi-asi lua ” cetatenia ” la voi la Deva } si te voi sustine , te voi vota la CJ sau la Primarie …dupa ce vei ajunge ” acolo” nu vei face la fel ??Cine-mi garanteaza ca o data ce te vei vedea cu saci-n caruta nu vei incepe si tu cu fraze ditirambice , demagogice gen „interese superioare ” sau ” interesul natiunii stau inaintea interesului personal ” ?Cine frate Marius ? Dumneata ? Pai eu poate sa am incredere ca…esti baptist ca si mine dar, inainte de asta esti om si te supui unor reguli ce sint …deasupra interesului comunitatii iar aceste reguli snt ” 1] sa-mi fie bine mie si a lor mei , 2] ce-mi pasa de ceilalti si 3…” ei sint prosti „, vorba lui Motzoc ! Iar deasupra ca un corolar sta fireste BANUL , CASTIGUL pe care altminteri nu l-ai fi avut niciodata chiar daca ai fi muncit 25 din 24 de ore …toata viata ! Nu vezi ca pana si-n postare ai fost foarte aproape de discursul lui Nae Catavencu ? Sa nu te superi pe mine pantru atata lucru…ca am incercat sa-ti arat ca gresesti si eventual si unde . Stiu ca Adevarul supara INTOTDEAUNA indiferent din partea cui ar venii el dar…in special cand vine din partea unui necunoscut !

  • Marius Bota spune:

   Esti un om prea sincer si deschis pentru ca eu sa ma pot supara pe tine, Marian! Nu poate garanta nimeni, sau sa prevada evolutia sau involutia unui om , cand da de putere sau de bani, ai dreptate. La fel cum doar increderea in cineva, in caracterul lui, in vorbele sale dovedite prin faptele anterioare, poate sa te determine sa sustii pe un anume sau pe un altul. Totul e problema de privit in ochi, si azi si maine, si peste patru ani!

 2. Doru spune:

  Partidul Piraţilor din Germania are un slogan extraordinar:”politica nu e o meserie ci o activitate care i se cuvine fiecărui cetăţean!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s