Poveste contemporană

Posted: 10/05/2012 in Politică
Etichete:, , , , , , , , , , , , , ,

Pe un tărâm aproape fermecat, cu munţi, câmpii, bogăţie şi păduri pline de animale şi păsări, unde oamenii erau harnici şi dornici de a se ajuta şi sprijini unii pe alţii; deci pe un asemenea tărâm, ca din senin, apăru un personaj nou, unul care la început fusese dintre ei, dintre cei mulţi. Când îl auzeai, ziceai că vorbeşte spiritul oamenilor prin el, credeai că e chiar omul locului. Vroia să aducă belşug şi mai mult, unitatea oamenilor era ţinta lui principală, astfel încât nici unul să nu fie nedreptăţit. Şi oamenii l-au crezut, s-au bucurat, că dintre ei, a apărut unul cu idei aşa bune, ba erau chiar mândri de el.  Dar asta nu a durat mult, pentru că de fapt , tot ceea ce  spunea în vorbe, era doar în interesul propriu, tot ceea ce făcea era făcut pentru a o duce el bine. Dar, când oamenii au realizat acest lucru, deja era prea târziu,  aproape totul devenise a lui. Omul care pornise dintre ei, tocmai devenise bogat, stăpânea averi , dar mai ales stăpânea mintea şi gândirea multor oameni, pentru că devenise ...BARON. Baron nu în titlul nobil oferit de acest nume, ci baron în domenii, în stăpânire, în asuprirea celorlalţi. Şi , dacă odată, se credea, că  ajuns baron, se va lupta pentru cei de lângă care a plecat, acum era clar că interesele lui erau altele decât ale oamenilor, erau pentru mărirea lui.

Dar oare ce vor face oamenii pentru a scăpa de un astfel de om, de un asemenea baron? Oare vor ştii să îşi dea mâna unul altuia, aşa cum erau o dată,  pentru a se lupta cu principiile murdare ale baronului? Vor reuşi prin adevăr , să scoată la iveala minciunile lui? Unitatea lor, va  fi mai puternică decît metodele lui de dezbinare? Interesele lor comune, vor putea să triumfe în faţa intereselor proprii ale baronului? Va fi greu, dar nu imposibil. Unii s-au resemnat şi nu mai făceau nimic, alţii pur şi simplu erau indiferenţi  cu privire la starea în care se află, alţii doar se adunau pe la uliţe, pe la munca câmpului, ori pe la fântâni, şi îşi povesteau durerea, dar mai mult nu făceau. Va fi greu, mai ales că printre ei, printre cei simpli, s-au înmulţit cei care beneficiau de pe urma baronului, cei care îi luau partea, cei care au devenit mici „baronaşi”. Şi când te gândeşti că la început părea de al lor!!

Tărâmul fermecat poate fi orice judeţ sau oraş din România, iar baronii pot fi de diferite culori si nume, dar cu aceleaşi metehne, năravuri şi obiceiuri: minciună, hoţie, nedreptate, inechitate, interese personale. Scopul lor e unul singur, binele personal. Scopul nostru, ţelul nostru trebuie să fie mai mare decât al lor, şi trebuie susţinut de toţi,  pentru că doar aşa vom reuşi să ne recâştigăm identitatea şi tărâmul ” fermecat” înapoi!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s