Principii motivatoare

Posted: 08/05/2012 in Întâmplări adevărate
Etichete:, , , , , , , , ,

Nu e vorba de nici un pamflet, nici măcar vreo „miştocăreală” cu privire la te miri ce subiect; e poate unul din cele mai serioase lucruri care pot fi spuse. Când e vorba de principii, şi mai ales când e să le privim serios, atunci trebuie să conştientizăm importanţa lor.

Privind în urmă, la anii de comunism, descoperim adevăraţi eroi, adevărate repere de moralitate, credinţă, luptă şi înverşunare; au luptat pentru principii, pentru valori, pentru  adevăr. Poate pe nemerit, se spune că poporul român e unul compus din laşi, din trădători şi din oportunişti. Această caracterizare nu e însă pentru cei care au răbdat totul pentru a nu îşi călca principiile şi a nu da înapoi de la crezul lor. Şi cu toate astea, cu toate bătăile şi chinurile cumplite, au continuat să lupte, să creadă, să spere. Şi credinţa lor, după mulţi ani, a ajuns a se dovedi că nu a fost zadarnică.

Acum, noi, urmaşii acestor eroi neînfrânţi, nu mai prea avem ce apăra. Comunismul a dispărut, dar din păcate au dispărut şi principiile pentru care să luptăm. Bătăile nu mai sunt la ordinea zilei, dar suntem imobilizaţi de indiferenţă. Strigăm că nu mai putem, dar nu ne unim, spunem că ne e greu, dar nici măcar nu ne mai luptăm.

Viaţa e o luptă; a fost pentru cei care au luptat împotriva comunismului, e  şi pentru noi, cei care luptăm împotriva metehnelor comuniste. Dar lupta nu e cu cei care sunt acum,  şi nu a fost cu comuniştii; lupta e cu principiile pe care vrem sau nu a le călca, cu valorile pe care vrem ori ba a le trăi. Lupta e cu noi, pentru că dacă pe noi ne convingem că avem pentru ce lupta, atunci bătălia e câştigată, dacă avem principii şi valori pe care să le apărăm, atunci există speranţă la victorie.

Reclame
Comentarii
 1. Nicu Lupsa spune:

  Lupta pentru principii si idealuri caracterizea un segment destul de limitat. Vorbesc aici despre principii si idei care nu tin doar de „sa am ce manca si ce bea”. Chiar daca e dovedit ca cei care au avut si si-au aparat principii care priveau intreaga natie iar cei mai multi dintre ei s-au bucurat de o recunoastere integrala si obiectiva postmortem, trebuie sa incercam si sa ne educam spiritual sa facem si lucruri care poate nu o sa aiba un efect imediat pentru noi personal.
  Glorie si recunoastere pentru cei care si-au aparat crezurile iar pentru asta s-au sfarsit (ori au facut detentie) in inchisori precomuniste, comuniste si chiar postcomuniste.

  • Marius Bota spune:

   De ce oare au disparut aceste principii de viata, pentru ca nu mai au cotatie buna pe piata valorilor, pentru ca nu mai sunt oameni care sa le traiasca? Fara recladirea valorilor si principiilor, riscam sa coboram spre abis, in loc sa ne inaltam spre ceruri!

 2. psi spune:

  atunci când vorbim de nicu steinhardt… cred că mai potrivită ar fi o tăcere… noi suntem prea mărunţi pentru a înţelege pe deplin ceea ce a trăit el, monseniorul ghica sau părintele galeriu de exemplu… dar putem lua aminte…

  • Marius Bota spune:

   Doar exemplu putem lua, modelele de viata sunt pentru a fi urmate , nu pentru a se sanctifica, ori a li se face statuei. Dac nu invatam nimic din viata lor, atunci e grav pentri noi ca si natiune

 3. Andreotti spune:

  chiar te admir!!!!!…împărtășesc aceleași păreri cu tine dar mă doare să văd că cei puțini care gândesc așa nu au putere să răzbească!

  • Marius Bota spune:

   Am mai discutat noi, ca mergem inainte chiar daca suntem doar noi doi, ca merita sa facem glasul nostru sa fie auzit, ca merita sa intindem mana spre cei putini care gandesc asa si sa ne unim!

 4. Foarte corect spus!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s