Patru fraţi cum alţii nu-s

Posted: 16/04/2012 in Proverbe, aforisme, citate
Etichete:, , , , , , , , , , , , ,

Fiecare, Oricine, Cineva şi Nimeni sunt fraţi. Fraţi din lumea asta,  de pretutindeni, vreau să zic. Sunt nişte tipi cumsecade, de societate, care se respectă şi pot fi întâlniţi peste tot. Oricine şi Cineva sunt de câţiva ani şi în funcţii de conducere, pentru că au fost votaţi de Fiecare. Fiind nepotul lui Cineva, Fiecare a fost promovat de curând în „consiliul sfătuitorilor”. Nimeni, a rămas singurul dintre fraţi care nu are o funcţie de şef..

Cineva rămâne de obicei când e de făcut treabă, acasă, că nimic nu e mai dulce ca şi casa. E prea obosit, serialul preferat s-a sfârşit după miezul nopţii, iar dacă tot  este Oricine prezent, ce rost mai are să fie şi el. Fiecare, ar dori să meargă să ajute pe alţii, dar şi-a adus aminte că Oricine l-a sunat şi a-nroşit telefonul cu „ştiri” despre cei la care voia să meargă să îi ajute. Cică ar fi zis ceva despre faptul că el nu îşi face treaba în consiliu şi că nu e locul lui acolo. Totuşi ar merge,  să dea bine în văzul lumii, dar dacă se supără Oricine sau Cineva? Aşa că primul care face pasul spre a ajuta pe cei cu probleme,  e Nimeni. Apoi, pe când se mai termină din treburi, apar pe rând şi Fiecare, cu Oricine şi Cineva, aşa de ochii lumii

Fiecare a fost anunţat de Cineva, că miercuri , trebuie neaparat să fie prezent la a da o mână de ajutor celor nevoiaşi din oraş. Fiind luat pe nepusă masă, Fiecare a dat sms lui Oricine, motivându-i că are febră şi e cam bolnav. Acesta, bănuind că gluma e nesărată, l-a sunat imediat pe Nimeni. Care, având dorinţa de a face ceva pentru cei neajutoraţi  n-a putut refuza.

Odată, a fost făcută o şedinţă pentru a fi strânse fonduri pentru o casă de bătrâni. Cineva a crezut că o să dea Fiecare, acesta a crezut că Oricine are bani mai mulţi, aşa că până la urmă a ajuns tot Nimeni să bage mâna în buzunar. Altă dată, nişte oameni săraci stăteau pe drum , cerând de mâncre şi găzduire:. Fiecare ar fi vrut să-i ia la masă la prânz, dar ştia că Oricine are bucate mai gustoase. Acesta însă s-a gândit că Cineva, ca de fiecare dată va lua săracii la el. Însă hotărându-se cam greu, oamenii săraci au prânzit la Nimeni.

Când burdufurile cerurilor s-au crăpat prea tare, iar apele dezlănţuite au inundat alte localităţi, Cineva a avut o iniţiativă bună: să se strângă  fonduri! Dar n-a dat decât… ideea. Oricine nu a putut să doneze nimic pentru că, deşi e şef,  e bugetar şi i s-a diminuat considerabil leafa. Fiecare, fiind foarte nedecis, pentru că nu ştia cum să se-mpartă între o plasmă de 80 inchi, nişte travertin pentru scări şi un play-station pentru prunci, s-a hotarât să lipsească de la strângerea de fonduri. Ca de obicei, Nimeni a dăruit cel mai mult.

În timpul anului, cine credeţi că a făcut cele mai multe vizite la cei cu greutăţi şi i-a ajutat? Nimeni. Cine-a dus medicamente şi mâcare la bolnavii din spital? Nimeni. Cine-a dus o maşinăde lemne la cei săraci? Nimeni. Cine-a cumpărat adidaşi noi copiilor din familiile sărace? Nimeni. Cine-a făcut pacheţele cu hrană pentru orfanul ce doarme în scara blocului? Nimeni. . Cine-a dat o pâine celor de prin gări şi  de prin pieţe? Nimeni. Cine a venit la muncă voluntară pentru a da un exempu şi altora? Nimeni. Cel mai harnic, cel mai darnic, cel mai săritor, cel mai plin de zel, e el: Nimeni!

( sursa-internet)

Anunțuri
Comentarii
 1. ionela spune:

  off Marius..ce mult…adevar se regaseste in cuvintele de mai sus..doamne..
  indeplinim pe rand toate cele functii, dar oare..pe car eo indeplinim cel mai des..oricine,cineva si fiecare aproape ca nici nu tin minte ceea ce au facut..daar am tinut minte ce a facut nimeni… si mi-e rusine cu mine…ca am indeplinit rolul lui nimeni prea des..si as fi putut fi un oricine sau un oricare, mai des care sa faca ceva in mod real…as putea sa o fac mai des…acum am un regret..dar mi-ai dat o plama virtuala…si uite azi..o sa vreau sa fiu un oricine care nu mia ignora si caruia ii pasa…ma duc sa pregatesc pe oricine ..si mai apoi sa informez pe fiecare care putea fi mai des..oricine…

 2. marian spune:

  EXCELENT ! Postarea este EXCELENTA ! IDEEA ESTE EXCELENTA ! Daca este din capatina dumitale….EXCELENT ! Felicitari ! Semneaza felicitarile…NIMENI !!!

 3. pandhoraa spune:

  probabil ca Nimeni nu o sa se schimbe dar daca totusi Cineva se va schimba e un bun castigat…

 4. Doru spune:

  O parabolă necesară …
  Mulţumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s