Atenţie, drum îngust!

Posted: 14/04/2012 in Călătorului îi şade bine cu drumul
Etichete:, , , , , , ,

Dacă cineva ne-ar spune că drumul înspre Dumnezeu, e unul îngust, cu peripeţii, cu porţiuni stâncoase şi foarte riscante, mulţi am zice că renunţăm, că nu are  rost să ne riscăm viaţa, că mai bine fără Dumnezeu decât cu o mânâ ruptă , ori cu un ochi scos. Totuşi, când am vrea să mergem spre Manastirea_Huasan, drumul cu siguranţă ni s-ar părea mult mai greu, nu ştiu câţi dintre noi ne-am încumeta să păşim pe un asemenea drum. Stânci abrupte, escaladări  riscante, totul făcut parcă pentru profesionişti sau pentru cei ce au curajul dus spre limita de sus. Cred, în acelaşi timp, că ar fi o minunăţie să poţi păşi pe un asemenea traseu, să vezi pământul sub tine, la o mare depărtare, şi cerul mai aproape decât oricând .

Într-o zi de plimbare, merită să ne luăm inima în dinţi şi măcar cu gândul să pornim înspre inălţimi, înspre culmile de neatins. Totuşi stau să gândesc bine, care drum e mai greu şi mai riscant: cel spre mănăstirea Huasan sau cel spre Dumnezeu. Pe drumul spre Dumnezeu, posibil să ne mănânce sfinţii, pe cel spre mănăstire, se prea poate să ne omoare frica.

Reclame
Comentarii
 1. romanianstampnews spune:

  M-am minunat de acel drum, cred că fotografiile de acolo au făcut de multe ori înconjurul globului.

  • Marius Bota spune:

   Sigur sunt foarte raspandite pe glob, doar ca le-am postat in contextul sarbatorilor de Paste, a eforturilor mari care le facem pentru a ajunge poate la ceva manastiri, biserici ori locuri sfinte, si micile eforturi care le facem pentru a incerca sa ii fim placuti li Dumnezeu! Sa te bucuri de Invierea lui Hristos, Max!

   • romanianstampnews spune:

    Mulţumesc, să dea Dumnezeu!
    Sărbători fericite, Marius!

 2. Mélanie spune:

  Konnichiwa, Marius-san! 🙂 D-zeu NU a promis raiu’ pe pamânt, asa ca între sfinti si teama, e usor de-ales: culmile Pirineilor, mai ales ca-s „capricorn”(zodie terestra, 1/2 capra-de-munte si 1/2-delfin!)… 🙂
  – – –
  Un paste ortodox presarat cu bucurie, sperantza si seninatate, alaturi de cei dragi…

 3. Mélanie spune:

  P.S.

  Mi-am reamintit o fraza auzita cu ani în urma de la o prietena-UK:”daca nu-l ai pe D-zeu în tine, degeaba îl cauti… însa daca vei încerca sa-l cauti, se va lasa gasit de tine… absolut toti semenii tai te vor dezamagi cel putin o data-n viata, idem si tu pe ei, dar Isus e singuru’ care NU (ne) dezamageste niciodata…” Amen! 🙂

  • Marius Bota spune:

   Foarte convingatoare cuvintele tale, asa ca nu mai imi ramane decat sa iti spun si eu ca bucuria invierii, pacea din inima si linistea din mijlocul familiei, sa iti fie daruite zi de zi de catre Hristosul Cel inviat, care se lasa gasit, daca il cautam din toata inima. Ma bucur ca te-am cunoscut, Melanie!

   • Mélanie spune:

    @Marius, multumesc! Stii cum am „debarcat” aici, ceea ce-mi reaminteste o fraza tradusa din engleza:”totul se întâmpla pentru/cu un motiv/scop…” 🙂 Sa încercam sa ne gândim tot anu’, nu doar de Craciun si de Pasti, la semenii nostri de pe toate meridianele, la copiii care duc lipsa de tot: acoperis, familie, rude, prieteni, hrana, apa, medicamente, etc… sa relativizam micile
    noastre probleme sau griji inerente vietii, sa ne simtim binecuvântati, caci asa cum e scris(tot în engleza!) pe-o cheie ce mi-a fost oferita de-o persoana draga:”D-zeu nu-ti închide niciodata o usa fara sa-ti redeschida alta…” Adica EL are un plan pentru fiecare dintre noi, ne vrea numa’ binele, sa fim bucurosi, fericiti, exact ca un parinte iubitor si devotat… EL nu (ne) pedepseste niciodata, în realitate, ne auto-pedepsim (singuri!) atunci când ne-abatem de la calea LUI.

 4. Nicu Lupsa spune:

  Ma intreb daca calugarii aflati la acea manastire au limita de varsta, pentru ca e putin probabil, ajunsi la varsta senectutii, sa mai poata cobori de-acolo.

  Pentru ca acum ceva ani, cochetam cu alpinismul, stiu doar ca sentimentul cuceririi unui pisc nu se poate descrie. Senzatiile traite acolo sus, sunt unice. Sunt clipe in care, desi nu ai prea multe alternative, te simti pe deplin liber si curat. Si acolo sus, mai simti ca miroase a divin.

  Hai la escalada!

  Hristos a Inviat! Sanatate si liniste tuturor!

 5. marian spune:

  HRISTOS A INVIAT !! ITI DORESC TIE , FAMILIEI TALE PRECUM SI CELOR CE-TI VIZITEAZA BLOGUL…FERICIRE !HRISTOS A INVIAT FRATE MARIUS !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s