Contez pe tine

Posted: 28/03/2012 in Viața socială
Etichete:, , , , , , , ,

Oricât de mic  ori mare ai fi sau orice examen cât de neînsemnat ori important să fie, parcă te simţi mai confotabil şi eşti mai încrezător atunci când ai pe cineva lângă tine, când poţi să mai te consulţi cu cineva, când ai cu cine împărţi responsabilitatea deciziei şi alegerii. Ce faci însă când tu eşti cel pe umerii căruia apasă responsabilitatea pentru răspunsul pe trebuie să îl dea  semenul tău într-o anumită situaţie, când cel de lângă tine se bazează pe tine să îi oferi soluţia, când semenul tău contează pe tine? Constituie această responsabilitate o povară pentru noi, acest „contez pe tine” ne ridică „părul în cap”?  Chiar ne implicăm în mod serios în căutarea şi darea celui mai bun răspuns posibil? E greu şi provocator să ştii că cineva se bazează pe tine, că poate doar pe tine te are şi astfel apelează la ajutorul tău.E şi mai greu şi dureros să dezamăgeşti o asemenea persoană, să întorci spatele cuiva care se bizuie pe ajutorul tău.

Dacă simţi această greutate a sfatului pe care trebuie să îl oferi, atunci  înseamnă că îţi pasă de cel  pe care îl sfătuieşti; dacă simţi că inima îţi bate mai tare pe măsură ce se apropie scadenţa răspunsului, înseamnă că te pui în pielea celui căruia trebuie să dea răspunsul;  dacă te preocupă problema lui, cel puţin la fel de mult ca problemele tale, atunci eşti semenul lui; dacă „contez pe tine” îţi răsună în minte şi inimă, ca şi când ar fi în joc viaţa ta, atunci cu siguranţă eşti omul pe care se poate conta.

Reclame
Comentarii
 1. romanianstampnews spune:

  O mână de ajutor poate conta uneori mai mult decât te poţi aştepta. Ştiu din experienţă, am fost în ambele situaţii, şi ca cel care a avut nevoie, dar şi ca cel care a „răspuns” unei mâini întinse.

  • Marius Bota spune:

   Uneori pentru ca ni-e jena sa cerem ajutor, nici nu suntem dispusi sa acordam ajutor, pe principiul, nu cer, nu ofer!!

   • romanianstampnews spune:

    Nu… nici chiar aşa. Deşi recunosc, am întâlnit şi destui oameni care merg pe acest „principiu”.

 2. Iulia Kelt spune:

  Eu nu contez pe oameni, contez pe animale. Ele sunt sincere. 🙂

 3. marian spune:

  Ideal ar fi ca oricine, sa se bazeze pe tine insa…sa nu-ti ceara ajutorul, niciodata. Asta strica prieteniile …din pacate .Chiar si sa dai un sfat…pana si asta poate fi periculos ca …vreodata ti se poate reprosa faptul ca cineva a pus baza pe sfaturile, pe care el ti le-a cerut.

 4. Andreotti spune:

  așa e!…ai mare dreptate!…am simțit-o pe pielea mea…ce ai descris aici mi s-a întâmplat…și mi s-a zburlit pielea pe mine..de frică!!!!!

  • Marius Bota spune:

   Sunt si momente din astea in viata, in care nu realizezi cu adevarat ce se intampla, decat prin faptul ca ti se taie respiratia, ori ti se zbarleste parul! Cred ca nu sunt de dorit!

   • Andreotti spune:

    ba cred că îți dorești ca cineva să aibe atât de multa incredere in tine incat sa-ti lase pa mana o responsabilitate mare, o decizie de luat…poate fi magulitor dar daca nu realizezi ce se intampla si nu esti constient de asta s-ar putea sa iasa rau, dar daca relizezi…..se lasa cu spaimă:)

 5. Luna patrata spune:

  Dap, foarte corect… responsabilitatea e foarte mare cand stii ca cineva se bazeaza pe tine, dar e si un sentiment placut totusi sa stii asta.

  • Marius Bota spune:

   Sigur e placut, cand vezi ca poti sa fii de folos pentru cel cu adevarat in nevoie. Daca ar fi doar responsabilitate, fara imaginea victoriei in minte, multi am descuraja!

 6. […] dana, lili3d, qedeu, ironic blonde, psi-words, pishky, anastasia, denisa, schtiel, octocat, marius, oana clara, alex, melly, androxa, kadia, diverse, shogunu’, tu1074, bineînţeles că şi pe […]

 7. psi spune:

  este destul de greu să ştii că cineva contează pe tine. foarte greu. dar… asta ne împinge uneori înainte şi ne dă măsura puterii noastre.

 8. Responsabilitatea nu ma sperie. Ma agita doar
  Spun foarte rar „poti conta pe mine” si mai des „fac tot ce pot”
  Nici mie nu-mi place sa ii dezamagesc pe altii dar poate c-am facut-o de multe ori.

  • Marius Bota spune:

   Ai dreptate, fiindca asa ar trebui sa ne fie groaza in a-i dezamagi pe cei carora le-am promis ceva si astfel poate altfel a-m privi lucrurile.Multumesc de prezenta prin acest „colt al meu” de blogosferei!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s