Nu ştiu de unde a pornit expresia de ” fascinanta Românie”, dar e foarte adevărată, poate neaşteptat de potrivită. Din păcate însă, fascinaţia e una de natură negativă, de care nu mai conteneşti a te mira, privind înciudat la cât de „neagră” e fascinaţia. Dacă aveaţi impresia că, aşa ca din spusele glumei,  WC-urile la olteni, sunt făcute din doi pari – unul pentru echilibru şi altul pentru apărare-  atunci să ştiţi că nu toate bancurile sunt adevărate. În şcolile din Gorj, toaletele sunt mult mai evoluate: au pereţi, acoperiş şi sunt chiar îngrădite… cu gardul şcolii, pentru că sunt în exterior, nu în interiorul clădirii şcolii. Aşa sunt peste 100 de şcoli din judeşul Gorj, dar chiar nu e nici un pericol. Pericolul mare, conform credinţei Ministerului, vine din interior,  din clasele şcolilor, pentru că acolo trebuie să se monteze camere de supraveghere pentru examenele ce bat la uşă. Aşa sună o hotărâre a onoratului Minister. Astfel, cu toate că sute de elevi riscă ca în urma unei vizite la o asemenea toaleteă, să nu se mai întoarcă întregi la ore,, fondurile sunt orientate spre calitatea actului de învăţământ, respectiv pentru a alunga hoţia din ţară. Şi tocmai cu elevii s-au găndit să înceapă, ei sunt cei mari „hoţi” ai ţării, iar acest fenomen al furtului intelectual, trebuie eliminat din „faşă”. „Toaletele mai pot aştepta, pentru ă nu avem fonduri de aruncat pe …mizerii”, pare a spune ministerul.

Poate doar achiziţionarea de computere  pentru şcolile ce nu au electricitate ar mai putea întrece o asemenea investiţie inteligentă a autorităţilor din Ministerul Educaţie i( oare chiar, de ce se numeşte al „educaţiei”, când sunt luate astfel de deizii?). Sau nu, greşesc, mai ar putea fi o investiţie şi mai „glorioasa”;  achiziţionarea de panouri solare penttru prepararea apei calde menajere, în toate şcolile unde nu există sursă de apă menajeră. Nu vreau însă să dau sugestii pentru că, după cum se vede, la acest capitol al investiţiilor profitabile, în orice minister, există un servicu, cel puţin, specializat în dirijarea banilor spre binele cetăţenilor, fie ei oameni mari, pensionari ori copii. Până una alta, din spusa uni stimabil , se pare că mai nou alte afaceri au devenit mai profitabile decît cele cu … cele cu… ( ca în „cele două cuvinte”, mi-e greu să rostesc) ra…offf, cele cu… ra-hat. Sau mai concret spus: chiar dacă scopul camerelor de supravegere e acela de a nu lăsa pe unii „să fure”, adică pe  numiţii elevi de la bacalaureat, cu ajutorul lor se poate , ca alţii „să fure” ( nu dau nume, că sunt prea multe) din bugetele şcolilor. Scuza-ţi-mi concluzia , cam dură!

Reclame
Comentarii
 1. ionela spune:

  corecttttttttttttttttt Marius..!!!

 2. marian spune:

  Ba…sti ce? Si pe timpul regimului comunist , si pe timpul lui Ceausescu erau EXACT aceleasi scoli insa la niciuna n-a cazut vreun copil in hazna, la niciuna , copii n-au chiulit de la lectii ,pentru a se juca cu bombe ,care sa le explodeze in nas, de la niciuna copii n-au plecat de la ore ,pentru a fi violati , ucisi , sau pentru a se sinucide prin spanzurare , sau inec . Si cei mai important la nici una nu veneau copii doar pentru corn , lapte sau…alocatie. Veneau doar sa invete carte si sa scape de munca grea …de la tara ! sa fie si ei c-o treapta mai …domni , asta ca sa dau si un citat ca sa vezi matale ca …am ceva cultura.De la Ecaterina Andronescu incoace am avut un singur ministru al invatamantului care merita acest titlu si acele se numeste Marga, rectorul universitatii din Cluj .S-au perindat o multime de insi pe la ministerul cu pricina, tot felul de neaveniti insa, cel ce nu merita nici macar postul de …vidanjor la ministerul cu pricina se numeste , Funeriu . daca mai era ceva de distrus in invatamant , apai acest Funeriu a facut-o cu prisosinta . Da ce numai in Gorj sint asemenea scoli ? Peste tot la sate….sint asemenea scoli , asta daca nu se gaseste vre -un primar care sa faca WC-uri cu …de 1.000.000 de E .

  • Marius Bota spune:

   Doar ca pe acele vremuri,Marian, asta era situatia peste tot, nu se faceau investitii in te miri ce, lasand la o parte ce era important. Acum se fac investitii, in acele activitati de unde se castiga mai mult comision de catre executantul lucrarii. Aici e dieferenta: atunci era o mana de ei, boşii, acum sunt zeci de mâini, profitorii.

 3. marian spune:

  „In acele vremuri ” daca nu puteai justifica…100 de lei { lei din aia de atunci } Te puteai duce verry easy la …jailhouse ! In acele vremuri…nici in gluma nu se putea vorbii despre abandon scolar ! In acele vremuri…pana si aia…handicapatii ERAU OBLIGATI sa mearga la scoala …cel putin 8 ani !In acele vremuri…era suficient sa-ti exprimi suspiciunea ca un …primar sau…chiar un sef de santier…” ciuguleste ” din materiale sau din gologani si ala mergea la tribunal si era judecat si condamnat in…24 de ore , fireste numai in urma unor probe suficient de solide…insa macar ca era mazilit { ala nu mai pupa functie de conducere toata viata lui} si tot nu scapa cu fata curata.Azi ce dracu sa mai spuna hotii cand in fruntea tarii avem un infractor ?!Unul …DOVEDIT .

 4. romanianstampnews spune:

  Doare tare rău… 🙂 Dar cam acesta este adevărul, am şi eu vaga impresie.

 5. romanianstampnews spune:

  E dureros, dac cam acesta e adevărul, mi se pare mie… 😦

  • Marius Bota spune:

   Foarte durerors, Max. Chiar mi-e dureros de ciuda pe starea asta, pe delasare a noastra ca opinie publica, si pe nemernicia lor, care fac astfel de treburi josnice

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s