Lucrurile sfinte din parlament

Posted: 16/03/2012 in Viața socială
Etichete:, , , , , , , ,

România e un stat, în proporţie covârşitoare, cu cetăţeni care se declară creştini şi deci care are la bază, sau ar trebui să aibă principii creştine de conducere ori guvernare. Am citit o declaraţie, făcută de IPS Bartolemeu Anania, care spunea următoarele:

Biblia  din Parlament ar trebui să existe nu doar ca obiect în faţa căruia demnitarii îşi depun jurământul, ci şi ca îndreptar pentru legile pe care aceştia le plănuiesc, le votează ori le promulgă. Dacă ei ar deschide Biblia numai câteva pagini, atunci în ţara noastrâ nu ar mai exista acte normative menite să legifereze sau să permită pornografia, prostituţia, homosexualitatea, concubinajul, practici care nu sunt altceva decat tot atâtea căi deschise spre dezintegrarea familiei, disoluţia societăţii. E inadmisibil să juri cu mâna pe Biblie şi să faci legi impotriva Bibliei!

De aceea ne vom ruga neîncetat pentru ei, aleşii noştri, pentru ca Dumnezeu să le lumineze mintea şi să le încline inima doar spre ceea ce este drept, bun şi de folos acestui popor.”

Vedeţi că s-ar întâmpla aşa ceva în Parlamentul României? Că într-adevăr Biblia ar avea şi alt rol decât acela de de a fi „un obiect de condamnare”, stând acolo în Parlament?  Ori crucea, aşezată pe peretele Senatului, credeţi că ajută la ceva sau pe cineva, atunci când dau şi fac legi? Ori să fie, cei din Parlament, majoritari atei, ori liber cugetători ori musulmani?

Durerea e mare, nu din cauză că Biblia şi  simbolul crucii, suferinţei lui Hristos, sunt aşezate în Parlament, ci pentru că , majoritatea celor de acolo, iau aceste lucruri sfinte, ca şi când nu ar fi, ca şi când nu ar apăsa nici o responsabilitate pe umerii lor, din punctul acesta de vedere.

Pentru a nu cădea poate sub pedeapsa poruncii a treia – să nu luăm în deşert Numele Domnului- ar fi de văzut care dintre variante e mai uşor de aplicat, dar mai ales, de folos: parlamentarii să fie conştienţi de ceea ce fac, în prezenţa Bibliei şi a Crucii sau cineva să fie conştient că, lăsând în continuare aceste lucruri sfinte în prezenţa unor oameni care nu sunt responsabili, atrag o pedeapsa mai mare asupra celor implicaţi.

Un documentar pe acesta temă, este prezentat în continuare. Merită vizionat, până la capăt!

Reclame
Comentarii
 1. Doru spune:

  Înţelg bine spre foarte intenţia onorabilă a acestei postări dar realitatea mai mult decât crâncenă arată o contradicţie în termeni, din păcate …

 2. ionela spune:

  ma intreb oare ce-o fi insemnand cuvantul biblie pentru ei? cumva ..ceva de genul „legendele Olimpului”???

 3. Nicu Lupsa spune:

  Snobismul e un cusur de care nu stiu cand o sa scape romanii, majoritatea lor adica. Las la o parte faptul ca, in general, juramintele n-au pentru mine nicio insemnatate dar totusi am convingerea ca gestul alesilor si numitilor din institutiile statului, de a jura pe Biblie sau Coran,nu este decat un act inutil si profund blasfemic.

  Pentru ca… „Nu cred in juraminte, va jur.” (Valeriu Butulescu)

 4. Cristina spune:

  Aici este vorba despre educatie. In primul rind oamenii nu stiu care este rolul guvernului, astfel ei aleg oameni care habar nu au care este rolul lor. Cit despre cei din guvern, nici ei nu stiu care este rorul lor, de aceea se comporta ca atare. Pina cind nu se cunoaste acest lucru nu se poate avea speranta de mai bine.

  • Marius Bota spune:

   Asa e, Cristina! Lucruri facute „dupa ureche”, fara responsabilitate, pentru ca noi nu ii tragem la raspundere. Multumesc de vizita prin aceasta parte a blogosferei!!

   • Cristina spune:

    „Noi” nu ii tragem la raspundere pentru ca nici „noi” nu stim care le este raspunderea.

    Multumesc pentru primire!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s