Fără cuvinte, doar fapte

Posted: 15/03/2012 in Meditații
Etichete:, , , , , , , , , ,

Ceea ce putem face uneori prin micile fapte şi acţiuni, pot fi adevărate minuni pentru cei care le facem. O mânâ intinsă e un gest banal, dar poate salva o viaţă atunci când tragi pe cineva din faţa unei maşini în viteză. Un pahar cu apă, e un fleac, dar e o minune pentru cel care însetează. O îmbrăţişare e ceva normal, dar nu pentru cel care nu mai are pe nimeni. O floare de câmp e darul lui Dumnezeu pe care îl putem face celor care nu au mai simţit demult parfumul florilor. Putem face atât de multe lucruri, cu atât de puţin efort şi costuri, dar cu aşa mult impact şi rezultate, încât nici nu ne gândim!

Viaţa e prea scurtă şi nesigură pentru a aştepta să mă îmbogăţesc şi apoi să fac bine altora. Pot acum, chiar cu puţinul pe care îl am, să înseninez o faţă tristă, să aduc zâmbetul în ochii unui copil. Bucuria pe care o putem aşeza în inima unei persoane căruia îi facem un „neînsemnat şi mic” bine, e de fapt bucuria pe care o aşezăm în inima noastră. Merită văzut filmul şi mai ales merită să învăţăm lecţia aceasta.

( sursa: CreştinTotal.ro)

Comentarii
 1. Nicu Lupsa spune:

  Nimicurile, fleacurile, ne fac sa ne certam. Din fleacuri au izbucnit razboaie. S-a dovedit ca nu lucrurile si intamplarile cu mare incarcatura au dezbinat omenirea. Persoanele valoroase, intamplarile importante au unit, ne-au intarit, ne-au infrumutesat. Fleacurile, nimicurile, leprele, ne dezbina si din pacate, de cele mai multe ori creeaza destine.

  Mare atentie, deci, la „nimicuri”!

 2. […] ar strica să treceţi şi pe la luna pătrată, marius bota, lavii, meşterul manole, teo negură, peter, octocat sau schtiel Share […]

 3. Luna patrata spune:

  Frumos articol! 🙂 Iar ideea cu floarea de camp mi-a placut la nebunie, pentru ca le ador si cred ca 100000 de orhidee sofisticate nu valoreaza cat un mac rosu. 🙂

  • Marius Bota spune:

   Multumesc, Alya. Si pentru mine e o spleandoare sa vad un camp verde cu flori prin iarba. O sa vina ea si vremea florilor de camp, si atunci chiar putem darui asa ceva

 4. romanianstampnews spune:

  O mână de ajutor atunci când se simte nevoie de ea valorează întotdeauna.

  • Marius Bota spune:

   Din pacate, rutina si obisnuinta, ne-au facut sa avem mainile scurte ori anchilozate atunci cand e vorba sa le intindem spre altii, si astfel sa ratam a face mari minuni in viata celor de langa noi

 5. psi spune:

  a face un bine, oricât de mărunt şi neînsemnat pare, este lucrul cel mai uşor şi deopotrivă cel mai greu pentru un om. pentru că trebuie să vrei. mulţi dintre noi am uitat că preaplinul din dar se naşte.

  • Marius Bota spune:

   Se pare ca uneori cautam a face minuni, lucruri mari, cand de fapt, avem langa noi, miracole gata de a fi infaptuite, prin mici gesturi, vorbe ori fapte.

 6. marian spune:

  Am vazut filmuletul. pai cu ce avea ala adunat in cutie…un roman putea sa manance o zi boiereste.Insa acolo era vorba despre America…acolo pana si homelessi au alte standarde!Spre deosebire de dumneata, si mai ales stiind precis ca viata este si scurte si mai ales nesigura…eu astept sa ma inbogatesc iar dupa aceea , numai dupa aceea ma voi gandii sa fac si bine cuiva. Si nu ma refer la …un cuvant bun ci la bine efectiv dar…sa ajung o data sa ma inbogatesc , ca astept de 60 de ani acest lucru si…Pana atunci eu sint cel ce are nevoie de ajutor.

  • Marius Bota spune:

   Intai de toate , multumesc de trecere pe la acest colt de blogosfera, Marian! Ai dreptate, standardele sunt mult diferite intre diferitele tari, dar „facerea de bine” tot facere de bine se numeste, doarca poate difer consistenta ei. E greu sa ajuti pe altul cand tu insuti ai nevoie de a fi ajutat, dar cu siguranta bucuria pecre o vezi pe fata omului pe care l-ai ajutat , poate sa iti schimbe si tie intristarea fetei in bucurie. Sa fii iubit de Dumnezeu, Marian!

   • marian spune:

    Daca consideri ca nu te voi deranja…am sa mai vizitez bloggul dumitale.De fapt multumita lui Calin am dat peste el.Ai spus dumneata ca: ” este greu sa ajuti pe cineva atunci cand tu insuti ai nevoie de ajutor”. Banuiesc ca te-ai referit inclusiv la mine si la ce am scris mai devreme . Foarte multumesc de grije. Nu-i asa prietene. Nu-i greu , e…dureros. Este dureros pentru conditia ta de om , pentru conditia ta de fiinta asupra careia s-a revarsat mila lui Dumnezeu si nu o data, pentru conditia ta de frate al OMULUI IISUS HRISTOS! Spunea la un moment dat { sa nu ma intrebi in ce capitol al Bibliei spune asta ca…nu mai stiu si nici nu ma intereseaza } Isus , omul Isus : „Mila doresc de la voi , si nu jertfa” in sensul ca …daca n-ai sa-i dai aluia amarat ” ceva” este suficient sa-tii fie macar mila de el si cel putin …sa-l lasi in pace sa-si castige bucatica sa de …paine amara.Multumesc de urare . Stiu ca Dumnezeu ma iubeste …altminteri nu mi-ar da atatea motive sa ma indoiesc de EL !Asemenea si dumitale : pacea Domnului Isus sa fie cu dumneata Marius Bota .

   • Marius Bota spune:

    Ma bucur de fiecare vizita a ta, Marian si mai ales ma bucur ca putem sa ne incurajam si ajuta unii pe altii, in vreun anume fel.Ai dreptate, e dureros de greu sa stii ca esti OM, creat dupa chipul lui Dumnezeu, si totusi sa traiesti asa cm traiesti ( si acum si inainte a vorbit la general, nu cu referire la tine in mod personal si direct). Dumnezeu ne trece prin multe si nu stim de ce, dar ne si ajuta sa trecem, daca ii cerem acest lucru. Te astept cu placere!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s