Nimic nou sub soare, ce a fost va mai fi!

Posted: 14/03/2012 in Știri mioritice
Etichete:, , , , , , , , ,

Nu ştiu cum e prin alte oraşe, acum în prag de alegeri, acum în momente de criză financiară, acum când bugetele sunt limitate drastic ( doar pentru unele chestiuni). Dar, în oraşul meu natal şi de reşedinţă actuală, adică Deva ( cel cu cetatea, vă mai aduceţi aminte sper), încep tot mai mult să fie asemănătoare serile, nopţile de acum, cu cele de acum 30 de ani, să zicem. Adică, aşa cum pe vremea comunismului românesc târziu, al anilor 80, seara nu prea se aprindeau lumini pe stradă, astfel încât erai nevoit să umbli cu lanterna „la purtător”, pentru a vedea pe unde calci, tot aşa este şi acum, adică beznă. Si acest fapt nu se întâmplă aşa „din întâmplare”, ci în mod repetat. Nu vă gândiţi că e chiar una totală, generală, ci e una pe zone, exact cum era şi pe acele vremuri. Sincer să fiu , nu prea ştiu ce se întâmplă. şi s-ar prea putea ca nici cei de la ENEL să nu prea ştie, din moment ce i-am sunat, dar nu erau în temă cu ceea ce ar putea genera această pană de curent stradală. Acum ,nici nu vreau să mă gândesc că domnul nostru primar ar face economii, aidoma lui Ceauşescu, pentru a plăti datoriile oraşului, şi asta cu ajutorul „orbecăielilor” noastre, ori că e criză aşa mare de energie electrică, încât oraşul nu mai poate beneficia, decât secvenţial de lumină stradală.

După ani şi ani, mai sunt şi alte similitudini  din vremurile actuale care vă stârnesc amintiri ale vremurilor de comunism? Ce evenimente, personaje, atitudini cu iz de „parfum  comunist” se mai regăsesc şi în zilele noastre? Sau de ce vă e dor din acele vremuri? Ce aţi mai pune în democraţia actuală, din comunismul de atunci?

Între timp, au trecut ceva minute bune de când am sunat la deranjamente, dar e tot beznă pe „uliţa” mea. Noroc cu lămpile solare din grădina vecinului, vecin care nu cheltuie bani pe lucruri scumpe, că aşa mai mă pot orienta şi eu cam pe unde mă aflu. Oricum s-a mărit ziua considerabil şi probabil pe asta se mizează, că prin unele zone din oraş, chiar la ora 20 o fi încă ziuă! Dar nu e, vă spun eu sigur! Şi nu e nici lună plină măcar!

Update ora 22: Se pare că şi prin zona lor, a ENEL-ului e beznă, că altfel nu îmi explic cum de nu au găsit echipa de intervenţie pe care a zis, doamna de la deranjamente, că o să o trimită pentru remediere!  Trăiască capitalismul cu iz de comunism iluminat!

Reclame
Comentarii
 1. nicu spune:

  In teorie totul se schimba,practic nu se schimba nimic in bine,in politica si in viata noastra zilnica.Fara o implicare directa nu putem spera la nimic bun.

 2. romanianstampnews spune:

  Bine că n-a fost curent numai pe stradă.
  Pe la mine prin cartier, din când în când lumina se stinge pe anumite porţiuni ale străzii, mai că aş jura că se „joacă” cineva la butoane.

 3. ACIDUZZU spune:

  „Nimic nou sub soare”…aceiasi oameni, aceleasi metehne, alta palarie, insa !

 4. […] că ar merita să treceţi şi pe la octocat, teo negură, luna pătrată, dana, max peter, lavii, marius bota, vultureşti, lili3d, meşterul manole, schtiel, loredana Share […]

 5. symo77 spune:

  Iar eu… care locuiesc intr-un orasel mic, sunt necajita ca avem lumina ca ziua! Pot citi ziarul in camera mea, cu becul de afara, de pe stalp!

  Iar eu vreau sa zaresc stelele de pe cer…

  • Marius Bota spune:

   Haha! Stelele pe cer au fost create inainte a aparitia iluminatului asa ca normal ar trebui sa fie lasate sa isi faca treaba lor! Dar oamenii astia, intervin peste tot!)))

 6. psi spune:

  la noi, într-o seară, pe când erau gerurile cele mari, jumătate de bloc a rămas fără curent. nefiind curent, nu este nici căldură, pentru că tot blocul e dotat cu centrale termice.
  iar cei de la electrica… nu au venit curând. 😦 nu locuiesc în jumătatea aceea, dar tot nu mi s-a părut firesc.
  ai dreptate, nu e nimic nou sub soare.

  • Marius Bota spune:

   Am ami citit si chiar scris despre anomaliile astea : suferi de frig din cauza curentului, cand tu de fapt te incalzesti cu gaz!. Ca si update, dimineat, la 5 jumate, cand m-am trezit era lumina pe strada. Probabil venisera in tura de noapte , sa mai ia si un spor de noapte!!

 7. Nicu Lupsa spune:

  ..chiar nu inteleg cum (nu) isi fac treaba cei de la electri(fi)ca(re)! :))

 8. Dudas Danut spune:

  Ei stiu si nu stiu ce fac, tin lume in intuneric, pentru ca lumina este pentru adevar. Meserie te halesc, daca n-au habar de instalatii electrice, nu respecta capacitatea maxima de incarcare a unui transformator, nu dimensioneaza corect retelele de distributie functie de Pi , nu tin cont de echilibrul fazelor e normal ca o parte din consumatori raman fara alimentare. Asta nu tine de COMUNISM sau CAPITALISM tine de prostie, de lipsa de cunoastere si de respect fata de meseria de electrician.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s