Vă mărturisesc că nu am fost pe Naţional Arena, am văzut cum arată doar în imagini la TV, când mă mai uit pe la meciuri. Dacă e să dăm ascultare la unii, e o bijuterie arhitecturală; dacă e să  îi ascultăm pe alţii, încă nici acum nu e gata. Acelaşi sentiment de neterminat, negata, l-au avut şi ziariştii olandezi prezenţi la meciul dintre Steaua şi Twente, că doar nu degeaba au întrebat, văzând „bijuteria”: „voi când terminaţi stadionul?”. Or fi invidioşi, or fi răutăcioşi, or fi fost băuţi, nu ştiu ce să zic, dar adevărul e că am ieşit iar în lumea largă cu ale noastre investiţii neterminate. Cu banii terminaţi şi cu lucrarea neterminată. Suntem noi, românii, experţi în aşa ceva, în lucruri şi lucrări care le începem şi pe undeva, din diverse motive , ne împotmolim, sau spunem că e gata, tăiem panglica, dar de fapt mai e mult şi bine de lucru. Aici ne referim în mare măsură la istoria recentă, post 1989, istorie care permite să termini banii toţi, când ai ajuns la jumătatea proiectului şi să nu te ia nimeni la întrebări. Totul a început de la revoluţia din 1989, cu morţi, împuşcaţi şi răniţi, procese începute dar…neterminate până în zi de azi, cu adevăr neştiut nici măcar în 2012. Tot cam de pe atunci a început şi tranziţia spre ceva, spre democraţie , dar nici măcar profeţia lui Silviu Brucan nu s-a adeverit, cum că în 20 de ani românii vor învăţa democraţia; aşa că tot în tranziţie ne aflăm şi normal că dacă e tranziţie e tot … neterminată. Şi am continuat cu punctul 8 al proclamaţiei de la Timişoara, pe care iarăşi am oprit-o la nivelul…neterminat. Am fost consecvenţi în începuturi cu autostrăzi, trenuri pentru transportul TIR-urilor pe teritoriul ţării, diguri şi baraje, blocuri şi mall-uri; ca să nu mai vorbim de micile edificii locale: parcuri, şcoli, case de cultură, etc. Şi după cum consecvenţa e răsplătită, aşa a fost şi în cazul nostru, mai bine zis al lor, al celor care au fost răsplătiţi regeşte pentru toate aceste lucrări…neterminate.

Una din dorinţele mele de trecător român pe pământ, ar fi să pot cicula pe autostrada Deva – Nădlac – Budapesta – Viena, dar îmi e teamă, că nu voi apuca acea zi pentru că mă voi „termina” eu înaintea ei.

De ce aşa? C-aşa-i românul, veşnic în tranziţie. Şi nici măcar nu le e ruşine celor cărora ar trebui să le fie!

Reclame
Comentarii
 1. romanianstampnews spune:

  Ăştia suntem, ce mai… 😦

  • Marius Bota spune:

   Din pacate, ne prea facem solidari cu cei care fac astfel de treburi, cand de fapt ar trebui sa ii lasam deoparte si sa incercam sa ne desolidarizam de astfel de practici. Sper ca va veni si acea zi cand se va vedea adevarul. Inca mai sper!

 2. Dudas Danut spune:

  Tranzitia le place unora si de aceea o prelungesc pana cand tine si asta se va sfarsii sper odata cu alegerile, pentru ca noi alegem si atunci haide sa vedem ce alegem. Rolul nostru a fiecarui ROMAN este sa stim ce vrem si sa participam 90% la alegeri si sa ne spunem parearea fata de cei care vor sa ne reprezinte, si dupa ce-i alegem sa-i sprijinim si sa le cerem socoteala zi de zi. Daca o spunem bine in majoritae o sa avem bine , daca o spunem rau in majoritate, minoritatea se supune majoritatii si avem de ales, ori suportam ori schimbam macazul, fiecare dupa puterile lui. Pana la urma „DE TINE IMI PASA, DAR DE MINE MA DOARE”. Rolul nostru este ca sa-l lamurim cu argumente pe fiecare care-l cunoastem sa-si exprime parerea la vot , adica sa participe si sa aleaga oameni cunoscuti „BUNI ” din toate punctele de vedere , iar daca nu, sa nu aleaga , (VOT NUL ) pe nimeni dar sa participe , si daca 90% participa la vot si nu o sa fie alesi dacat cei buni o sa fier OK, atunci o sa vedem cum e…..
  Sa vorbim la concret : membrii PCR au fost sa zicem 4 mil de oameni dintre care activisti si securisti de rang inalt care imbratiseaza TRANZITIA sa zicem max. 5mii pe judet X 40 judete aprox. 200 de mii sa zicem 500 mii pe toata tara. 17 mil. X 90% = 14,6 mil . 500 mii din 14,6 mil =3,42% si nu prind pragul de 5% si n-o sa avem PARLAMENT, eventual ceva mici primarasi cu consilierii lor nesemnificativi daca e sa ma refer la taote alegerile, si atunci „TRANZITIA” s-a terminat si trebuie ” O NOUA CLASA POLITICA „. ROMANII gandesc si s-au trezit dupa 22 de ani ca numai STRAINII pot fii solutia buna pentru ROMANIA DESI ACEASTA SANSA EXTRAORDINARA AM PIERDUT-O IN 1989 cand aveam un REGE IN VIATA . Spun ca ROMANII gandesc pentru ca ultimul sondaj arata astfel : 1-ARAFAT(SMURD) 67%, 2- REGELE MIHAI 28%-( SANATATE SI SECURITATE pentru viata, fericire si bunastare),restul sunt purtatori de genti, deschizatori de usi la masini sau in cel mai buni caz body guarzi( insotitori, garderobieri). Si cu aceasta VA multumesc daca a-ti avut rabdarea sa cititi. O zi buna Dudas Danut. La treaba dragi prieteni.

  • Marius Bota spune:

   Clasa politica e cea care conduce tranzitia de atatia ani, de asta si dureaza atat pentru ca le convine starea de amorteala, de nebuloasa, de legi date la intamplare si doar pentru ei convenabile. In rest,nu cred ca romanii realizeaza cu adevarat , ca doar in mainile noastre stau si politicienii si noi, si ca trebuie sa facem ceva impreuna, spre binele nostru!

 3. nicu spune:

  Vorbim mult si facem putin,indiferenta nu duce la nimic bun.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s