Joaca de-a Dumnezeu

Posted: 04/03/2012 in Meditații
Etichete:, , , , , , , , ,

Aceste înscrisuri se vor a fi doar penrru cei care ne numim creştini, care la recensământ ne-am declarat ca atare sau care cel puţin cred în Dumnezeu, în iad şi rai, în dreptate dumnezeiască, în iertare prin credinţă, dar şi în răsplată după binele sau răul făcut. În acest context al existenţei unui singur Dumnezeu care face „regulile jocului” atunci când vine vorba de „treburile” Lui, mă mir din ce în ce mai mult cât de mult ne putem noi „da cu presupusul”. Dincolo de faptul că viaţa se trăieşte până la ultima respiraţie, şi deci până la acel moment poţi, aidoma tâlharului de pe cruce,  sa ceri iertare  sinceră lui Dumnezeu pentru toate greşelile făcute şi să o şi primeşti, totuşi rămân căteva întrebări:

1. ce anume ne determină sau pe ce ne bazăm atunci când spunem că X sau Y, au mers în rai la Dumnezeu pentru că Dumnezeu  a vrut să aibă un cântăreţ sau sportiv sau inginer  ca el sau ea, în corul sau echipa de sport sau departamentul tehnic al cerului? Dacă acelei persoane nici măcar nu i-a plăcut de Dumnezeu, de ce ar fi reciproca adevărată?

2. oare criteriile noastre, ale oamenilor, ale creştinilor, în ceea ce priveşte iertarea, accesul în rai sau iad, căinţa şi pocăinţa, sunt aceleaşi cu ale lui Dumnezeu sau le-am modificat după plăcerea şi binele nostru?

3. siguranţa noastră în a spune că ” Dumnezeu a vrut să fie aşa” , când ni se întămplî un anumit lucru, bun ori rău, vine din „spiritualitatea” noastră sau…? Ştim noi oare ce a vrut  Dumnezeu sau care e planul Lui? Ni l-a comunicat  şi nouă în prealabil?

4. afirmaţii de genul ” e sau a fost omul dracului” sau ” e sau a fost omul lui Dumnezeu”, au a face cu  faptul că îl cunoaştem pe acel om în cele mai mici detalii  sau…? De ce punem etichete de genul acesta, când de fapt nu intră în „fişa postului” nostru, ci doar a lui Dumnezeu?

E plăcut să avem senzaţia sau părerea că „ne avem bine cu Dumnezeu” sau că ştim cam ce e ” în mintea Lui” sau măcar pentru o clipă, pentru o etichetare sau afirmaţie, „să ne punem în locul lui Dumnezeu”. Datoria noastră, din păcate, ( pentru că ne cade bine uneori să tăiem şi să spânzurăm în locul lui Dumnezeu), nu e aceasta; ci mai devreme sau mai târziu, să fim „admişi” şi să ni se spună de către Dumnezeu: ” bine rob bun şi credincios”  intră în Împărăţia Mea!  Aşa să ne ajute Dumnezeu

Reclame
Comentarii
 1. romanianstampnews spune:

  Acesta e un domeniu pe care nu îl stăpânesc.

  • Marius Bota spune:

   Uite în sfârşit un român care recunoaşte că nu se pricepe la fotbal, religie ori politică, pentru că în general, cam toţi spunem că ne pricepem la toate cele trei domenii!))) Felicitări pentru sinceritate, Max!

   • romanianstampnews spune:

    Îţi mulţumesc. Sincer vorbind, relaţia mea cu Dumnezeu o văd doar ca pe una personală. Una este să citeşti, cu totul altceva este să interpretezi. Şi este un domeniu unde aprecierile parcă „nu merg”.

 2. Dudas Danut spune:

  Fiecare om crede in ce vrea, si actioneaza ca atare si asta se trage din mosi stramosi, din familie ,din scoala , din societate. Daca ne iutam in jurul nostru si analizam ceea ce este , ne putem si intreba , fiidca multe lucruri nu le putem explica cu mintea noastra: cine a facut toate astea? Si daca nu le putem cuprinde ,intelege sau explica atunci este clar ca deasupra tuturor este o forta supranaturala care a realizat totul.Eu il am pe DUMNEZEU ca realizator a tuturor, si cred cu tarie ca exista pentru ca mi-a aratat in mai multe randuri. Asa am fost crescut si educat si asta n-o poate schimba nimeni, mai ales ca vad ca asa e bine. Asta ne spune si BIBLIA si BISERICA si cei care o servesc .BIBLIA spune „CREDE SI NU CERCETA” si atunci mergand pe aceasta cale sunt multumit sa cred. Pentru DUMNEZEU toti sumtem la fel si ne-ar vrea pe toti in oastea lui , dar chiar daca nu am gresi( cu gandul cu cuvantul cu fapta cu stiinta sau cu nestiinta si cu toate simturile noastre) si nu am pacatuii niciodata tot am avea pacatul stramosesc, si de aceea nu trebuie sa incetam sa ne rugam ziua si noapte pentru iertarea pacatelor pentru ca numai asa putem dobandi imparatia lui DUMNEZEU , si daca credem in viata de apoi numai asa putem ajunge in partea buna zisa RAI.
  O rugaciune spune : nu cer DOAMNE bogatii pamantesti, da-mi un trup sanatos si iubitor de osteneala si VIRTUTIILE CERESTI CE NU PIER NICIODATA (care sunt CREDINTA, NADEJDEA SI DRAGOSTEA) , si legat de aceasta la MANASTIREA MOLDOVITA din BUCOVINA am vazut SCARA VIRTUTIILOR pictata pe peretele exterior si unde ghidul ne-a explicat pictura. Scara virtutilor este o scara lunga cu multe trepte pe care fiecare trebuie sa le urce , scara care separa
  RAIUL DE IAD . Ultimele trei trepte sunt credinta nadejde si dragostea. Dar pana acolo omul de pe scara este intre ingeri si draci si fiecare incearca sa-l traga de partea lui .Pe cei cu multa credinta si putine pacate ii apara ingrii lui pazitori iar pe ceillti dracii.Forta mai mare invinge . Cad ajungi la ultimele trei trepte acolo este judecata suprema a lui DUMNEZEU, si pana la urma ajungi in RAI sau in IAD.Mai sunt multe de spus , dar cred ca deocamdata este suficient .

  • Marius Bota spune:

   Ai dreptate, Danut1 E o lupta foarte mare, mai ales in noi, intre a fi corecti sau incorecti, intre a minti sau a spune adevarul, intre a fi integri sau compromisi. Noi decidem de cele mai multe ori , cum vrem sa fim, nimeni nu ne poate forta sa fim in vreun anume fel sau in alt fel

 3. Aniela Deby spune:

  citez..”siguranţa noastră în a spune că ” Dumnezeu a vrut să fie aşa” , c

  Uite..noi oamenii avem tendinta de a spune „Dumnezeu a vrut sa fie asa”doar pentru a ne dezvinovatii de ceea ce se intampla in jurul nostru,fie rau…fie bun!Iar cea cu cerul…Dumnezeu nu ne va lua in cer doar pentru ca am facut fapte bune..;)))sau am respectat cele 10 porunci…daca noi,nu avem „Credinta”asta e tot ce ne trebuie..!Si un comportament conform „crestinismului”..depinde si asta cum percepi..ca pentru altii „crestinismul”este doar o joaca….Joaca de-a Dumnezeu!Nu poti cunoaste un om..si stii „Nu judecati ca sa nu fiti judecati”Si..sa nu ne consideram mai buni!Si eu am tendinta sa cred ca ma pricep la multe,dar ..recunosc sunt buna doar la ceea ce fac pentru D-zeu..acol mi se vad roadele,iar tu Marius ai un articol superb!!:)”M-ai impresionat”..sa stii!Gbu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s