Dacă mâine…

Posted: 03/03/2012 in Meditații
Etichete:, , , , , , , , ,

Se spune că de cele mai multe ori apreciem cu adevărat un lucru sau o persoană  doar atunci când nu îl mai avem sau nu mai e lângă noi.  Simţim nevoia de ceva, după cineva, nu  atunci când e mereu cu noi, în noi sau lângă noi, ci când nu mai apare, când nu mai avem acel ceva. Vă propun, în acest sens, un exerciţiu, destul de dur, care nu e de dorit să se întâmple, dar care poate  să ne deschidă ochii, cu privire la lucrurile importante din viaţă, la priorităţile pe care le avem. Şi poate în felul acesta , reuşim să îi înţelegem pe cei de lângă noi, lipsiţi de anumite capacităţi fizice.

1. de mâine nu aş mai avea mâini – aş strânge azi în braţe pe toţi cei dragi, aş mângâia obrazul celor pe care îi iubesc, aş da mâna tuturor celor pe care îi întâlnesc pe stradă, aş…

2. de mâine ochii mei n-or mai putea vedea – m-aş sătura de privit lumina şi cerul şi-ntreaga natură, mi-aş stâmpăra privirea în ochii persoanei iubite, mi-aş lăsa ochii să privească doar ceea ce e demn de ţinut minte, doar ceea ce merită privit, aş…

3. de mâine picioarele mi-ar fi luate – aş umbla prin iarba verde şi umedă , as da cu piciorul în minge până nu l-aş mai simţi, aş alerga  şi pedala până aş cădea jos de obosit, aş…

4. de mâine vorbele-mi fi-vor mute – aş cânta cât pot de tare spre slava lui Dumnezeu, aş spune în gura mare ” te iubesc” celor dragi, aş cere iertare şi oferi iertare, aş spune despre dragostea lui Dumnezeu, aş,..

Azi am şi glas şi ochi, şi mâini, picioare, şi tot ce mi-aş dori să am; si văd, aud, merg şi vorbesc. Vorbesc doar vorbe, ori cuvinte, am ochi murdari sau luminaţi, am mâini să dau cu pumnul sau să împart iubirea, picioarele spre bine îndreptate sau înspre rău ce-aleargă?

Şi mâine, se poate, e o zi, cu glas şi văz, mâini şi picioare! Poate e un nou început!

Comentarii
 1. romanianstampnews spune:

  Ferice de toţi oamenii normali… Mulţi nu preţuiesc cum se cuvine această normalitate.

 2. arnautusergiu spune:

  Cum a spus Marius si la inceputul postului,nu pretuim pentru ca le avem langa noi zilnic.

  • Marius Bota spune:

   Mulţam de paşii făcuti pe aici. Poate învătăm totuşi că ceea ce avem nu ne aparţine de drept şi astfel trebuie să pretuim zi de zi ceea ce ne oferă Dumnezeu.

 3. Teo Negură spune:

  Azi este mainele de ieri, Marius 😉 Fii bun!

 4. Luna patrata spune:

  Dar daca exact acel „maine” despre care vorbesti nu ar mai exista? Daca ai trai ( cel putin un timp) cu gandul asta? Ce ai face atunci?
  In fond, trebuie sa traim fiecare zi ca si cum ar fi ultima, sa simtim la maxim orice, sa ne bucuram, sa fim buni, sa iubim,sa daruim… Maine poate sa vina sau nu, haide sa traim frumos astazi! 🙂 In fond.. „astazi” este in fiecare zi, nu-i asa?

  • Marius Bota spune:

   Suntem pe aceeasi lungime de gandire. Ne bazam prea mult pe maine: de maine o sa fac, de maine o sa invat, de maine….. Şi uităm , aşa cum spuneai, ca doar astăzi e al nostru, sau cel putin, acum e al nostru, dar si „astazi şi acum” daruit de Dumnezeu, deci trebuind sa il traim frumos. „Traieste viata ca si cand ai trai 1000 de ani, dar fii pregatit in fiecare zi ca si cand ar fi ultima!”

 5. Dudas Danut spune:

  E dur, si doare dar asa este adevarul , si cu atat mai mult se amplifica la puterea „n” cele doua epitete cand nu-ti place si fugi de adevar, dar tot la fel este cand traiesti in mimciuna.Si atunci ce alegem? intotdeauna adevarul fiinca cel putin esti motivat si impacat sufleteste si lupti pentru o cauza dreapta. Si bazat pe asta ” NU LASA PE MAINE CE POTI FACE ASTAZI” , ” LASAREA ESTE CA C……” pentru ca nu se stie.
  E pacat si rau pentru cei care nu realizeaza si nu apreciaza binele cand il au ci numai cand il pierd. Si aici vreau sa-l citez pe fotbalistul nesu NESU, care este un exemplu in viata care a spus: ” NU VA DATI SEAMA CE MARE NOROC AVETI CA SUNTETI NORMALI, SI NIMIC NU ESTE MAI SCUMP PE LUME DECAT NORMALITATEA.” Deci sa auda pentru cine are urechi, sa vada pentru cine are ochi, sa pipaie pentru cine are maini si sa mearga pentru cine are picioare; cand nu mai poti este tarziu. Dumnezeu este cel care hotareste.

  • Marius Bota spune:

   Povestile de viata ale celor care trec prin asa ceva sunt exemple, sau ar trebui sa fie, pentru noi, pentru a pretui viata pe de-a-ntregul, ca un dar de la Dumnezeu, fara a murmura şi „bombani” ca nu avem aia sau aia.” M-am plns că nu am pantosi, până am vazut pe cineva că nu avea…picioare””

 6. Dudas Danut spune:

  Nu sunt povesti , sunt realitati. Povestile le putem crede sau nu, realitatile le vedem.

  • Marius Bota spune:

   Ma refeream la povestea de viata a lui Mihai Nesu, nu in sensul de Sf , neadevarat, ci ca la ceea ce i se intampla lui acum, experienta prin care trece. Doar realitatea ne poate motiva, că „poveştile” sunt doar poveşti! Sper că m-am făcut înţeles acum, Danuţ!

 7. Aniela Deby spune:

  Intotdeauna noi”oamenii”ne bazam pe ziua de maine…dar asta doar D-zeu o stie,sa sti..citeam si ma gandeam cum ar fi ,sa nu am ochi..sau maini…off Doamne,e atat de greu sa te gandesti la asa ceva,dar uitam sa multumim Domnului pentru ca noi avem si ochi,si maini,si picioare..uitam de toate lucrurile astea,si ne gandim mereu la lucrurile care nu au nici o intrebuintare pentru noi,de exemplu:”ziua de maine”…Nu sunt perfecta…si nu cred ca exista oameni perfecti,sper ca tot ceea ce ai scris sa implinim intr-o zi cu totii,cat timp suntem pe pamant.merita sa-i dam slava Lui,pentru maini,pentru picioare,gras,si ochi!:)Si peste tot ceea ce ni se da pe deasupra!Felicitari,frumos post-it!:)Gbu!

 8. […] timp să treceţi şi pe la luna pătrată, geanina, zinnaida, rokssana, meşterul manole, psi, marius bota, teo negură, diverse  Share this:TwitterFacebookLinkedInEmailLike this:LikeBe the first to like […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s