Trecând linia de sosire în lacrimi

Posted: 28/02/2012 in Întâmplări adevărate
Etichete:, , , , , ,

Orice cuvânt ar fi în plus, orice altă  încercare de asemănare ar păli, pentru că realitatea e cea care dă imaginea completă a vieții.  Barcelona 1992, Jocurile Olimpice, cursa de 400 m. Nimic neobişnuit…şi totuşi! Linia de sosire nu a fost nicicând mai departe şi greu de trecut, visul nu a fost niciodată mai brusc năruit iar aripile frânte dintr-odata,  aşa cum a fost pentru unul dintre participanţi, Derek Redmond. Durerea căderii sau durerea că nu mai poţi trece linia de sosire, dezamăgirea că eşti considerat favorit dar eşuezi, toate au căzut pe umerii celui deja căzut la pământ. Cân povara e prea mare, e cineva dispus şi aproape întotdeauna să te ajute..

Nimeni nu e mai aproape atunci când ai nevoie, decât cel drag; ceilalţi te pot privi cu uimire sau compasiune, dar doar cel drag îţi vine în ajutor; spectatorii te aplaudă sau te huiduie, dar cel drag te ia în braţe!

Reclame
Comentarii
 1. Luna patrata spune:

  Buna dimineata! Mi-a prins bine sa citesc asa ceva la prima ora pentru ca…da, sunt de acord.Iar privirile spectatorilor, aplauzele sau huiduielile lor nu valoreaza absolut nimic.

 2. Adi B spune:

  O buna ilustria pentru urmatoarea prelegere…credincios ca sportiv. „Cine lupta la jocuri nu este incununat daca nu a luptat dupa reguli….”

 3. shogunu' spune:

  Da! Ăla-i spiritul olimpic. Asta ar trebui să fie spiritul ce ne mînă pe toţi în viaţă. Pînă la capăt! Mai bine să te apuci de o treabă, dacă n-ai de gînd s-o duci pînă la capăt!. Sînt totuşi cazuri în care eşti obigat s-o faci. Atunci cînd bagi de seamă că ţelu spre care te îndrepţi nu se poate atinge, din cauze ce nu ţin de tine…
  Banzai!

  • Marius Bota spune:

   E greu , cand vine vorba de medalii, prime si alte beneicii, mai ales in context romanesc, sate mai gandesti la spirit olimpic, la aproapele tau, la cel de langa tine

 4. Gabriela spune:

  ”Nimeni nu e mai aproape atunci când ai nevoie, decât cel drag;” 😦 fara cuvinte !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s