Osul nu SIE refuză

Posted: 28/02/2012 in Știri mioritice
Etichete:, , , , , , ,

Dacă v-aţi gândit vreo clipă că în România se pot termina lucrurile care să îţi mai producă mirare, atunci să ştiţi că aveţi o părere prea bună despre ţara în care trăim.Nu e zi în care să nu apară ceva nou sub soarele patriei, ceva de care să te apuce râsul sau să te ia lehamitea. Pe când ne gândeam că domnul Băsescu şi-a terminat gloanţele de pe ţeavă sau cel puţin le păstrează pentru perioada alegerilor, iacă apărură noi focuri de armă îndreptate spre „unitatea de nezguduit” a PNL. Fascinaţia acestei împuşcături stă în fapul că, de capătul glonţului, era legat un os, numit SIE, aruncat tocmai înspre vârful piramidei de partid, adică pentru a fi înhăţat de Teodor Meleşcanu. Osul nu a stat mult timp aruncat , pentru că, aşa ca un adevărat politician de carieră, domnul Meleşcanu l-a înfăşcat, lăsând încă o dată să se înţeleagă, că osul aruncat nu e de refuzat, indiferent cine ţi-l azvârle. Nu de alta, dar la foamea asta, cine ştie cine îl ia înaintea ta.

Acum nu ştiu de ce ar arunca cineva, din PNL, cu pietre in domnul Teodor, când de fapt totul se rezumă la „oase şi osioare” în viaţa politică românească. Sau o fi însemnând altceva uniunea dintre socialişti şi liberali decât o încercare de  fi cât se poate de siguri pe „os” la alegerile viitoare? Sau alianţele care se fac acum în preajma alegerilor, sunt altceva decât lupta pentru înhăţarea directă sau prin intermediar a unui os cât mai bun?  Chiar îmi pun întrebrea dacă există, în politica din România, vreun personaj, care să poată spune că oasele îi stau în gât şi nu le acceptă? Vreau să cred că totuşi există, poate stând pe vreo bancă de la urmă, marginalizat de ceilalţi care încearcă să îşi facă loc cu osul în gură şi dând din coate!. Sper că mai sunt şi astfel de oameni, că încetul cu încetul ar trebui să existe doar astfel de oameni care să ne reprezinte.

Până una alta, ce nu ştie domnul Meleşcanu probabil, e că ar fi bine „să te fereşti de greci când îţi fac daruri”  şi că nimic nu se plăteşte mai scump ca ceea ce ai impresia că ai primit gratis. Iar căt despre domnul Crin Antonescu, poate ar trebui să facă, cu ai lui membrii de partid, cursuri de instruire „anti-os”, astfel încât să  nu se trezească că rămână singur şi să fie nevoit să participe  la voturile finale din parlament. (dar despre asta…mâine)

Reclame
Comentarii
 1. Călin spune:

  şi eu aş vrea să cred că există măcar un politician romîn căruia să nu îi cadă bine oasele, dar pe zi ce trece am tot mai multe rezerve, iar halul în care se face politică la noi nu îmi produce altceva decît lehamite.

 2. Marius Bota spune:

  Ce e curios , e ca cei care sunt in frunte au ceva vaccin antilehamite, ca nimeni nu are probleme cu greata sau scarba

 3. nicu spune:

  Desi ne am convins de cei care au condus tara timp de22 de ani,pe scena politica in ultimul timp a aparut doar ppdd,care propune candidati cu sanse de reusita,persoane date afara sau plecate din oportunism din pdl sau usl.Concluzia mea este prezentul la fel ca trecutul si vitorul la fel ca prezentul.Daca nu suntem capabili sa ne implicam direct,degeaba asteptam ca altii sa faca ceva in favoarea noastra.

  • Marius Bota spune:

   Prezentul ni-l putem face noi, aruncându-le „oase otravite”, adică sa actionam astfel incat sa ii incurcam, sa ii facem sa le stea osul in gat celor care cred ca sunt stapanii tuturor , inclusiv ai nostri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s