O zi trăită altfel

Posted: 25/02/2012 in Diverse
Etichete:, , , , , , , , , , , ,

Va puteți  imagina cum  ar fi o zi în care să nu avem parte de răutăți și mișto-uri, în care să nu fim luați și să nu luăm peste picior, o zi în care să trăim altfel decât în mod normal, în ceea ce privește ironia și atacul sub centură ? Dacă ar fi să facem un exercițiu de imaginație și sa ne gândim la următoarele:

1.  toți politicienii ar avea un singur scop, acela de a sluji interesele poporului, și ar uita de toate adversitățile dintre ei

2. realizatorii de emisiuni mondene, ar căuta subiecte in care să arate partea plină din paharul ”vedetei”și nu eventualele bârfe și lucruri murdare

3. noi, votanții, alegătorii, am fi mai îngăduitori cu aleșii, și i-am încuraja și susține , în loc de a-i huidui și apostrofa

4. în familie ne-am sprijini unii pe ceilalți și în loc de a face haz de necazul celui drag, i-am spune o vorba bună

5. elevii și-ar da seama că, totuși, profesorii le vor binele, chiar dacă ii pun să învete

6. șoferii ar realiza că polițiștii pot face și lucruri pozitive  și i-ar aprecia ca atare

Scopul nu e doar să ne imaginăm ci să testăm cum ar fi o asemenea  zi, dacă eu , tu, fiecare ne-am face partea în dreptul nostru. Ar fi o zi specială pentru cei care în mod normal sunt ținta răutăților și a mișto-urilor? Ar fi surprinși să nu mai mă comport ca și ieri, când i-am luat peste picior?

S-ar putea să ai impresia că o astfel de viața e   doar în alb și negru, dar uneori e nevoie și de asemenea zile ca să ne arătăm nouă înșine că putem rupe monotonia zilelor, că putem trăi diferit zi de zi, că nu suntem robii unui anumit tip de viață, un șablon zilnic, uzat, dar cu care ne-am obișnuit.

Reclame
Comentarii
  1. shogunu' spune:

    O aşa zi nu există. Şi argumentez pe puncte:
    1. Toţi politicienii au un singur scop. AL LOR!!!
    2. Emisiunile „mondene” au un singur scop. Să arunce cu rahat în „vedete”. Altfel n-ar avea audienţă. D-aia, pentru mine, emisiunile alea nu există.
    3. Rolul alegătorului e să-şi urmărească alesul şi să-l „bălăcăre” dacă nu-şi face treaba.
    4. Aici n-am ce zice. Io şi cu soţia mea formăm un cuplu. Certuri mai sînt (cred că 3 în 6 ani), dar nu crunte. Ne susţinem unul pe celălat.
    5. Şi noi am fost elevi. Oare noi ce părere am avut în vremea aia? În 15-16 iunie am întîlnirea de 25 de ani de la terminarea liceului. Asta ar fi a cincea întîlnire (n-am lipsit de la niciuna). Acum judecăm altfel şi ne aducem aminte de profi cu nostalgie.
    6. Mai nou sînt un şofer disciplinat. Totuşi am „furat” o amendă pentru viteză în oraş. Aveam 45 la oră, numai că pe strada aia era restricţie la 30. Ai dracu’, erau la pîndă, cu maşina parcată pe contrasens, între alte maşini. Cînd am trecut pe lîngă ei i-am zis nevestei „iau amendă”. Şi am luat-o! Pe strada aia se poate merge liniştit cu 90, că-i ca-n palmă, două benzi, sens unic, fostul drum pentru TIR-uri din Sibiu. Să stai la pîndă e un lucru bun? Dimineaţa, cînd pleci la lucru şi semafoarele-s pe galben intermitent, cînd fiecare trece cum poate, nu vezi umbră de miliţian în intersecţii. Ăsta-i un lucru bun?
    Banzai!

    • Marius Bota spune:

      Din păcate, ştiu că ai şi am dreptate; unele nu vrem să le facem, altele nu ne dăm seama ca le facem (le facem instinctual), iar altele ne obligă alţii să le facem rpin modul lor de comportament. Ce rămâne de făcut? Să încep eu, tu şi alţii să renunţăm la ironii şi atunci, încetul cu incetul vor renunţa si partenerii la acest mod de tratare.
      Salutari de la un vecin de judet !

      • shogunu' spune:

        Vecine (apropo, din ce judeţ? ), uneori ironiile sînt bune. Trebuie să ştii cui le adresezi. Şi, normal, să nu sari calu’ . Un tip inteligent invaţă dintr-o ironie. Unu’ bătut în cap, nu! Ăla-ţi sare la gît. Din păcate sînt prea mulţi din ultima categorie… Şi, culmea culmilor, îs „pe funcţii”.
        La asta ar trebui să lucrăm. Să punem „pe funcţii” oameni care acceptă ironiile.
        Banzai!

      • Marius Bota spune:

        De-aci din HD, Deva. Ai dreptate, e prea plina lumea de cei care se cred că „au dat gaura la macaroane”, ca toul începe si se termina cu ei. Acest tip de persoane sigur nu vor agrea ironiile pentru ca vor crede ca le vrei scaunul, ca vrei sa le „furi patentul” de „gauritori de macaroane”.

      • shogunu' spune:

        Eram şi mai vecini cînd locuiam la Cugir. Acolo mi-am făcut grădiniţa, şcoala, liceul… Am revenit în Sibiu cînd eram în anul II de facultate, în ’89…
        Acuma ne învecinăm doar prin „Trans-alpina”.
        Atîta m-am îmbătat de rău la Deva, la nunta unui prieten, de nici nu mai ştiu numele „locantei” unde am petrecut şi nici numele hotelului unde am dormit după aia… 😆

  2. Camelia spune:

    Imi place articolul postat!Si daca ne-am stradui,poate ca am putea sa avem o zi, de care amintiti in articol,insa avem impresia (unii dintre noi ),ca suntem vesnici pe acest pamant si ca-l stapanim definitiv.Uitam adesea, ca nimeni nu a imparatit lumea .

    • Marius Bota spune:

      Totul porneste de la o zi, de la un moment, cnd ne ddecidem ca vrem sa facem un anumit lucru. Doar noi alegem cevrem sau nu vrem sa facem.
      Ma bucur de prezenta ta aici, Camelia

  3. Sergiu spune:

    te bati cu morile de vant mariuse,in primul rand ca sunt mase de oameni influentati de toate emisiunile de rahat,televiorul ce le imbolnaveste mintile,si cum ai zis si tu,arata numai partea goala a paharului,mai e si grupul social,rromii,care nu vor arata niciodata nu vor lua exemplu unul din cele 6 exemple ale unei zi normale.
    Cu bine!

  4. rusbianca spune:

    Keep on dreaming 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s