Dreptul la muncă nestresantă

Posted: 24/02/2012 in Diverse
Etichete:, , , , , , , , , ,

Am auzit deunăzi pe cineva povestind că la locul de muncă unde își desfășoară activitatea, intrarea și ieșirea se fac în baza unei cartele magnetice , astfel încât fiecare mișcare este contabilizată. Mai sunt și îngăduințe de ordinul minutelor, dar în rest , ce trece peste aceste minute, constituie oră lipsă la servici. Tot recent, am citit despre alți angajați  din țări straine, care au limită de timp pentru a folosi toaleta, în decurs de opt ore de muncă. La depășirea timpului alocat, o sirenă îți taie tot cheful de toaletă! E greu să lucrezi sub presiune, sub stress, de unde s-a și dispus în lumea galinaceelor, să nu se mai streseze găinile prin închidere în spații mici, pentru a nu avea ouă stresate. Pe de altă parte, era o vreme când porcii nu mai puteau muri de moartea clasică românească, cu pumnalul înfipt în grumaz, ci trebuiau asomați, pentru a nu muri stresați și speriați, și astfel carnea lor să nu mai fie comestibilă. Toate cele expuse și probabil multe alte exemple, ne duc cu gândul la binele care ni-l vor cei care se ocupă cu produsele și hrana ecologică, pentru a folosi alimente cât mai sănătoase, de la animale care nu sunt stresate. Dar oare la cel care ar trebui să mănance aceste produse, se gandește cineva în ce conditții de stres muncește? Câte îngrădiri i se pun și la ce presiunui este supus? Poți să mănânci cât vrei de sănâtos, de la animale ținute în puf, dar dacă tu ești neliniștit și presat la locul de muncă, nu îți ajută la absolut nimic.

Atmosfera de la servici, condițiile în care ne desfășurăm activitatea, ne permit să avem momente liniștite la ieșirea de la muncă sau ne fac să avem nevoie de refacere psihică sau fizică. Nu mă refer aici la avea libertatea de a face orice si oricând la locul de muncă, pentru că atunci trecem în partea neproductivității; dar, în același timp, a avea restricții anormale constituie o îngrădire a libertăților umane.

Având în vedere marea importanță care se  acordă animalelor și protecției animalelor, se explică și faptul, că multi care cred în reîncarnare, vor să fie, în viitoarea viață, gâini nestresate sau porci care să trăiască liniștiți fără a avea teama cş cineva le îninge cuţitul în gât !!

Anunțuri
Comentarii
  1. […] Viaţa e o alergare (Marius Bota) […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s