Imaginea libertății

Posted: 18/02/2012 in Diverse
Etichete:, , , , , , , , , ,

”Libertate, libertate”! Acest cuvânt era strigat de către revoluționarii, luptătorii împotriva comunismului în decembrie 1989, e strigat de către cei opresați în diferite moduri: fizic, psihic, sexual, etc. Nu există sentiment mai plăcut decât acela de a te simți liber,  de a putea zburda în voie. În contextul în care România e o țară liberă, în care noi suntem cetățeni liberi, în care nu mai avem acea imagine a opresării, a strigătului celui înlânțuit, atunci când ne gândim la libertate, care e imaginea voastră despre libertate, cu ce sau cu cine ați asemăna libertatea? La ce vă duce gândul când rostiți cuvântul ”liber” sau ”libertate”?

Pntru mine, acest film , din care sunt prezentate, mai jos, câteva secvențe de referință, e unul elocvent din acest punct de vedere; unul care exprimă bucuria de a fi liber, de a alerga în voie, de a te bucura de cei dragi și de ceea ce îți place cu adevărat, de a face ceea ce e important și de folos pentru tine și pentru cei din jur, de  a nu avea limite și îngrădiri puse de oameni ci doar cerul si  Dumnezeu să îți fie limitele, de a privi zapada în albul ei strălucitor, de a te minuna de natură, de a încerca să ajuți și pe alții să fie liberi, de a nu-ți păsa ce zice lumea despre tine atunci când tu știi că ai conștiința curată, de a te ”tăvăli” cu câinii prin zăpadă dacă așa simți sau  de a plânge în voie dupa cel drag fără a-ți  fi jenă de cei din jur, de a nu renunța la visele tale oricât de multe piedici și opreliști ai avea, de  a nu îți părăsi prietenii chiar și atunci când nu mai știi nimic despre ei. Aceasta e libertate, aceasta înseamnă să fii liber. Ce înseamnă pentru voi libertatea?

Anunțuri
Comentarii
  1. Nicu Lupsa spune:

    „Libertatea omului e partea divina din el .” Petre Tutea. Sau cum spunea Mircea Eliade, „…libertatea nu insemna libertinaj, libertatea instinctelor oarbe, trairea in hazard si in eventual.”

    concluzionand, pentru mine, liberatea este data de dreptul de a respecta cele 10 porunci.

    • Marius Bota spune:

      E ceva grozav să ai o aşa mare libertate, limitele fiind doar 10 porunci. Nimic mai mult , nimic mai puţin. Nu e îngrădire, e zbor spre libertatea adevărată

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s