Nu cheltui bani pe un lucru scump când ai alte variante ieftine

Posted: 16/02/2012 in Haioase
Etichete:, , , , , , , ,

Noi românii suntem un popor foarte inventiv, când vine vorba de a face economii. Și aici ma refer la metode de a face lucrurile altfel decât în mod normal, adică cum le face lumea civilizată și cu dare de mână. Astfel de chestii intră în categoria celor de genul anunțului, aflat pe  o ușă de apartament: ” S-a scumpit curentul, nu mai sunați la sonerie pentru că ies eu din când în când”.

In aceeași direcție vreau să vă prezint  o soluție  mult mai eficientă. cu care veți realiza economii importante. Care sunt datele problemei?  Se dau: mașină, casă la curte cu poartă auto; se cere: deschiderea porții auto la sosirea acasă. Lucruri necesare pentru realizarea soluției în varianta cu bani, modernă, civilizată; șină de rulare la poartă, motor, telecomandă, alimentare cu tensiune până la poartă. Modul de lucru: la apropierea de poartă, se apasă butonul telecomenzii, se așteaptă deschiderea porții, se manevrează mașina în curte, se apasă butonul pentru închiderea porții. Costuri  de realizare  a lucrării: scump domnule, scump! Lucruri necesare pentru realizarea soluției în varianta low-cost sau chiar free-cost: claxon bun la mașină. soție sau soț sau altcineva care să fie pe fază când vine omul  cu mașina acasă. Modul de lucru: la apropierea de casă se incepe cu un claxonat de avertizare, după care la ajungerea în dreptul porții se continuă cu o serie de 3-4 claxonări scurte dar puternice, se așteaptă ajungerea sunetului în casă la persoana însărcinată pentru această misiune, se relizează deplasarea persoanei sus amintite la poartă în vederea deschiderii ei, se manevrează mașina în curte, se închide poarta, după ce în prealabil se cheamă înauntru câinele care a ieșit pe stradă. Costuri realizare: aproape mokka!

Dezavantajele acestei metode:  impulsuri, mesaje false ( spam); există riscul să folosească mai mulți pe strada pe care locuiești această metodă și atunci s-ar prea putea, dacă nu se cunoaște bine claxonul mașinii, ca persoana din casă să percuteze eronat la mesajele exterioare: Pentru a se evita acest disconfort, se recomandă anunțarea din timp, prin telefon, a persoanei de acasă, despre sosirea iminentă a mașinii. Se recomandă folosirea acestei metode la casele unde locuiesc  multe persoane în aceeași curte, astfel încât să se poată realiza chiar și un grafic de tură, pentru a nu solicita zilnic aceeași persoană.

Comentarii
  1. Călin spune:

    anunţarea prin telefon o fi ea bună, dar se pierde o parte din farmec, pentru că atunci claxonezi mai puţi sau deloc şi nu îţi mai scoţi din pepeni vecinii

    • Marius Bota spune:

      Ai dreptate, Căline, pentru că aici e un întreg lanț al funcționării: claxonul enervează câinele vecinului , care începe să latre, antrenând și alți câini, și astfel se află în tot cartierul că vecinul X a venit acasă!!

  2. […] luna pătrată (“La Mulţi Ani!” încă o dată, că tot rimează ), meşterul manole, marius bota, cristi, schtiel, geanina, peter, vizualw Share this:TwitterFacebookLinkedInEmailLike this:LikeBe […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s