Și bogații se trag de păr, nu-i așa?

Posted: 15/02/2012 in Viața socială
Etichete:, , , , , , ,

Viața e căt se poate de dură, indiferent că vorbim de oamenii străzii, după cum spuneam , ori despre milionarii și miliardarii din topul Forbes. Dacă  pentru primii , mai există o șansă de împăcare unii cu alții, atunci când își împart bucățica de pâine dăruită de oamenii cu inimă bună, pentru a doua categorie menționată , singura cale de împăcare e  tribunalul, așa cum parcă singura cale de a face pace între națiuni ar fi războiul. Am aflat că domnul Țiriac și cu domnul Patriciu, au de împărțit ceva,  au ajuns la acel punct în care au început să scoată artileria grea și să își rezolve conflictele pe holurile trinunalului. Nu știu cât de prieteni au fost până la acest moment, dar e clar că acum nu mai sunt nici căt au fost. Oare de ce și pentru ce se iau la ”trântă” prin tribunale și oameni,  pe care, te-ai gândi că la vârsta și averea lor  nu ii mai interesează banii? E greu să intri în gândirea și mintea unui astfel de om , cu o avere estimată la o cifră cu multe zerouri la coadă, dar aș îndrăzni și in același timp v-aș provoca, să găsim ceva motive palpabile ( nu cele vizibile, de suprafață), care determină comportamentul unor asemenea personaje.

1. doar ai impresia ca esti stapanul banilor pe care ii ai, când de fapt banii pe care îi ai sunt  stăpânul tău

2. regulile banilor diferă totalmente de regulile omeniei

3. când faci din bani un scop în sine, totul se învărte în jurul lor

4. cu cât ești mai sus în ierarhie, cu atât îți revine o porție mai mare

S-ar prea putea ca pretențiile domnului Țiriac să fie unele îndreptățite și astfel revendicările financiare să fie justificate; sau s-ar prea putea ca domnul Patriciu să aibă dreptate ; totuși, când te gândești, că , mai devreme sau mai târziu, domnul Țiriac va fi ”cel mai bogat om din cimitir” așa cum chiar dumnealui declara , iar domnul Patriciu, petrolistul cu cei mai mulți bani din cimitir, ce rost au toate aceste reclame făcute tribunalelor si sălilor de judecată din Romania?

Chiar aș fi vrut să aibă o încheiere frumoasă acest articol, dar când vine vorba de judecăți, nu pot exista finaluri frumoase.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s