Lecțiile străzii

Posted: 13/02/2012 in Viața socială
Etichete:, , , , , , , ,

Strada, cu maidanezi și oameni părăsiți, copii ai străzii și bătrâni ce nu au pe nimeni, ne dă uneori lecții despre ceea ce înseamnă viața cu adevărat, care sunt lucrurile importante pentru cei care trăiesc în astfel de condiții. Această ideschidere de orizont, mi-a fost dată de articolul citit pe blogul de aici, dar subiectul e unul  care merită privit cu multă seriozitate. Și merită mai mult discutat despre acest subiect, nu fiindcă am și eu în câine și de aceea m-a sensibilizat, sau pentru nu știu ce alt motiv personal. Ce  și cine sunt cei pe care noi îi catalogăm ca și ”oameni ai străzii”? Ce au și ce nu au, ce fac și ce nu fac? Generalizarea nu își are locul aici, dar nici catalogarea la unison a tuturor celor din stradă nu se poate face.

1. chiar dacă nu au  o casă,  asta nu înseamnă că nu au  nici inimă; inima nu se pierde dacă ai pierdut casa, dar nici nu se câștigă dacă ai casă

2. chiar dacă nimeni nu prea are grijă de ei, asta nu înseamnă că ei nu au grijă de cineva; dăruirea nu se face din belșug, ci se face din dragostea care o ai în inimă, pentru că dragostea e cea care oferă grijă, nu belșugul

3. a fi mereu în bătaia vântului și a ploii, nu ii face pe oamenii străzii să nu mai aibă sentimente, să fie reci și insensibili; plâng când poate le moare câinele care le ținea companie, se bucură atunci când cineva le întinde o bucată de pâine.

Sunt oameni ai străzii și oameni ai străzii, așa cum sunt domni și domni; acest episod însă mi-a schimbat imaginea despre acest tip de personaj, cu care ne întâlnim fiecare, pe lângă care trecem nepăsători de cele mai multe ori. Ce experiențe ați avut cu astfel de oameni? Cum îi percepeți?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s