Viața se trăiește luptând

Posted: 12/02/2012 in Meditații
Etichete:, , , , , , , , , ,

Un film vechi, dacă stăm să ne gândim că sunt aproape 20 de ani de la lansarea lui, dar la fel de actual pentru zilele noastre, dacă ne raportăm la tema lui : Iron Will. Tema nu e una de senzație, nu e de genul aceleia care să facă vânzări record, având efecte superspeciale, care să aibă o distribuție cu actori unul și unul, nu e una neaparat comercială ci e una luată din viață: trăiești  atât timp cât lupți, iar când ai încetat a lupta, trebuie să te aștepți la sfârșit. Vă îndemn să vizionați filmul, pentru a vă aduce aminte ce e viața cu adevărat.

Ne-am obișnuit să luăm viața ca pe ceva normal, zi după zi, ceas după ceas, rutina ne omoară. Facem zilnic aceleași lucruri, mergem pe aceleași drumuri, ne zbatem pentru aceleași lucruri mărunte și trăim parcă aceeași zi în fiecare zi. Nimic nou  nu se întâmplă  sub soarele nostru , ca să împlinim și ce scrie în Biblie. Viața e mai mult decât atât, e provocare zilnică, e luptă permanentă cu limitele tale și cu problemele tale, e alergare spre înățimi de vultur nu spre ascunzători de șoareci, e atitudinea în fața dușmanilor și greutăților. Lupta cea mai mare o avem cu noi înșine, cu comoditatea și zona noastră de confort, cu teama noastră de a nu eșua atunci când încercăm să ne depășim limitele, cu frica de a nu călca strâmb atunci când pășim pe un drum nou, cu ”mâinele” care nu ne lasă să trăim ”azi”.

E bine să stăm la căldurică când alții se luptă ca noi să avem această căldură, e comod să așteptăm ca alții să lupte pentru drepturile de care și noi vom beneficia oricum, e ușor să privim de pe margine străduințele altora și e plăcut să așteptăm la linia de sosire pe cel care a străbătut greul cursei. A lupta ca astăzi să fie mai bun ca  ieri. a trece peste obstacolul care data trecută a fost mai mare ca tine, a învinge  adversarul care altădată nu îți dădea nici o șansă, aceasta este viață, acesta este progres, aceasta este victorie. Așa învățăm să fim mai puternici, azi ca ieri, mai răbdători  și îngăduitori cu semenii, mai aproape de viață decât de moarte!

Reclame
Comentarii
  1. Balta Adrian spune:

    Sf. Ioan Gura de Aur zice:”Toata viata noastra sa o socotim ca timp de lupta si niciodata sa nu cautam repaus…Ostasul lui Hristos numai atunci se va gasi stralucit inaintea Imparatului sau, cand va arata ca poarta pe trup multe rani.”
    Frumoasa meditatie.

    • Marius Bota spune:

      Multumesc pentru postare si prezenta, Adi.Cat despre rani, Dumnezeu sigur cunoaste unde ni le-am facut, daca sunt in lupta dreapta a credintei sau pe alte ”fronturi personale”; nu putem sa il inselam!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s