Sindicate sfinte

Posted: 07/02/2012 in Știri mioritice
Etichete:, , , , , , , , , , ,

Știu, s-ar prea putea să mă asemănați cu Gigi Becali, care amestecă fotbalul cu religia, sau mai rău cu Dumnezeu, având în vedere titlul afișat. Nu e vorba despre o astfel de asociere în titlu, ci despre una adevărată, reală, care e foarte posibil să se realizeze în curând. CEDO ( curtea europeană a drepturilor omului)  a dat câștig de cauză preoților din România în ceea ce privește dreptul acestora de a se asocia în sindicate, care să apere interesele lor  în fața ierarhilor. Astfel există premizele formării celui mai sfânt sindicat existent pe ”piața” de profil din România; acest sindicat  nu va lupta cu unelte lumești, gen mitinguri, proteste, pancarde, împotriva clericilor superiori, ci va apela la rugăciune, post și slujbe. Liderii de sindicat nu vor fi renumerați cu bani ci vor fi răsplătiți cu miluiri, iar ca și afiliere, vor avea de ales între confederația îngerilor sau alianța serafimilor. Singura cale de recurs, în caz de proces,  va fi la sfinți, care  nu vor fi părtinitori.

Oameni buni, nu e de râs. Dacă și în această branșă există nevoie de asemenea organizații, atunci e grav. E grav pentru că înseamnă că există ceva probleme între preoți și ierarhi, altfel nu ar  fi cerut așa ceva preoții. Enoriașii sunt singurii care o să aibă de suferit dar și imaginea Bisericii. E clar, nu se poate să nu existe uscături, dar acele uscături trebuie eliminate din sistem, cu blândețe, fără a fi  arătate rufele murdare și publicului larg! E nevoie de îngăduință, de iertare, de deschidere și transparență, de apropiere de cele sfinte cu adevărat, de Dumnezeu.

Așa să îi ajute Dumnezeu!

Reclame
Comentarii
 1. ACIDUZZU spune:

  Ce ? Zelotii din timpul Domnului Isus nu erau „organizati” intr-un astfel de….”sindicat sfant” ? (vezi Iosef Flavius – Antichitatile Iudaice, Cartea a XVIII-a). Ei „functionasera” din vechimedar de cand erau sub ocupatie romana se organizasera (legal) cu aprobarea guvernatorului provinciei Iudeii ca politie religioasa spre protejarea templului. Istoria trebuie sa se repete ? Nu-i sa ? O dovedeste (inca) „Garda Elvetiana” de la vatican ! De ce n-am avea si noi …”jihadul” nostru erijat sub forma de sindicat al…preacucernicilor ? Nu-i simti inca de pe acum…eficacitatea ?

 2. Moi spune:

  Ca drept spui. Dar intre ceea ce ar trebui sa fie si ceea ce este … Vorba aia „sa faci ce spune popa si ceea ce face „

  • Marius Bota spune:

   E imposibil sa fii perfect ca om, de aceea nici nu I-a lasat Dumnezeu pe preoti, episcopi sau pastori, sa fie ”mantuitorii” nostri sau sa decida locul unde vom merge in vesnicie, ci doar posibili indrumatori spre El.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s