Ofertă de Paște

Posted: 06/02/2012 in Meditații
Etichete:, , , , , , , , , ,

Nici nu a trecut bine Crăciunul, sărbătoarea nașterii Mântuitorului, că deja ne năpădesc ofertele de Paște; încă suflă vântul prin buzunare și unii alții vin cu momeala: de cumperi acum, vei avea parte de un pat matrimonial în care a dormit Napoleon și de bucate gustoase fără E-uri și câte și mai câte. Așa mult se mizează pe reclame și publicitate, că parcă te și vezi dormind într-un asemenea pat , fiind servit de către room-service și bălăcindu-te in cea mai limpede apă. Cu toate că pare timpuriu să ne amintim, la fel cum mi se pare timpuriu să ne facem planuri de azi pe Paște, vă aduc aminte de oferta care i s-a făcut lui Hristos, cu ceva timp înainte de Paște: ” uite ce îți ofer eu,  ca să uiți de adevăratul Paște, pentru care ai venit pe pământ: bogăție, toată bogăția pământului, doar sa mi te închini mie; chiar așa de greu e? ce ofertă mai bună vrei? lasă sacrificiul și bucură-te de ceea ce îti ofer, oamenii mai pot aștepta”. A fost o ofertă timpurie din partea Satanei, dar cu scop clar; deturnarea de la adevărata însemnatate a Paștelui, de la adevărata menire a lui Hristos.

Astăzi nu ne mai pune nimeni să ne dăm viața pentru cei pe care ii iubim, nici să iertăm chiar dacă suntem scuipați, nici să iubim până la capăt pe trădătorii noștrii si nici măcar să purtăm cununi de spini. Astăzi în schimb ni se oferă de toate ca să uitam de altruism, să uităm de cei din jur și de Dumnezeu, să ne gândim doar la noi și la binele nostru.

Asta e oferta zilei, în trend: să mă simt eu bine, să cheltui bani și să mă distrez bine. Cealaltă ofertă cu dragostea, altruismul, ajutorarea altora o las pentru Paștele cailor!!!!! Că doar nu o să pierd o asemenea ofertă tentantă de Paște!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s