Ia mașina neamule!

Posted: 05/02/2012 in Viața socială
Etichete:, , , , , , , ,

Piețele auto sunt pline de mașini second-hand pentru toate buzunarele, ieftine sau scumpe, bune sau mai puțin bune, cu… sau fără… . Vânzatori grămadă, privitori la fel, cumpărători mai puțini oleacă. Fiecare își laudă mașina, ba că are aia, ba că a fost a unui bătrânel care nu a prea circulat cu ea și de aia are puțini kilometrii, ba că mai primești și roți de iarnă ca și bonus. Lauda și reclama e așa de mare că ai crede că până la urmă o să le pară rău că le vând fiind așa de bune.Câți dintre vânzători, spun adevărul , pe care îl cunosc despre mașină, în întregime? Câți sunt dispuși să renunțe la omenie și cinste pentru un ban în plus atunci când vând mașina? Poți fi sigur că ceea ce cumperi, în materie de mașină second, e așa cum ți s-a spus de către vânzător? Știu cel puțin o țară, Slovenia, care în materie de mașini second-hand, are o clauză, că dacă in timp de 30 zile, cumpărătorul descoperă , la mașină, un defect pe care vănzătorul , nu i l-a comunicat, poate să restituie mașina vânzătorului și să își primească banii inapoi.Altă civilizație, făcută însă tot de către oameni. Ce-i drept alți oameni decât români!

E posibil și la noi să se facă așa ceva din punct de vedere legislativ sau nu e cazul fiindcă la noi toată lumea care vinde mașini e mai mult decât corectă? Sau o fi prea mare  caracatița acestui lanț: aducere din străinătate – reparare-omologare/autentificare RAR – înmatriculare – etc. Ar fi păcat pentru unii dintre cumpărători, ca programul rabla să aibă și această formă; dau un ban și iau o rablă! Încă nu e timpul trecut ca să vrem a face și noi românii ceva similar!

Reclame
Comentarii
  1. Nicu spune:

    In viitorul apropiat nu. Nu, pentru ca sunta atatea lucruri marunte , usor de facut care ne-ar imbunatati semnificativ traiul,si care nu se fac. Mai mult, odata puse-n practica ne-ar mai reda din demnitatea pierduta. Pare o povara tot mai greu de suportat, efortul de a sta , drepti, demni, iar ei, ne vor ascultatori si umili.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s