Ai grilă de Cine are grijă de tine

Posted: 05/02/2012 in Meditații
Etichete:, , , , , , , , , ,

Temele sunt gata, masa de seară a fost savurată din plin iar acum se  apropie ora culcării. Ca un copil cuminte, înainte de culcare, fetița se așeză pe marginea patului, așa cum vazuse la bunica ei, și începu sa spuna câteva cuvinte, ca și o rugăciune: ”Doamne Dumnezeule, te rog să ai grijă de mami, de tati,  de frățiorul meu, de buni  și de bunu, dar mai ales te rog să ai grijă de Tine, că nu știu ce ne-am face fără Tine”

Avem grijuri, avem probleme, avem atâtea de rezolvat, ne îndreptăm spre prieteni, rude pentru a le rezolva. Alergăm în 24 de ore așa de repede încât parcă am vrea să nu ne ajungă problemele și cădem seara rupți de oboseală. Și în toată această ecuație a vieții, uităm de multe ori un element, un factor pe care îl neglijăm, sau ELEMENTUL care ar trebui să fie de fapt nelipsit din alergarea noastră: Dumnezeu. Ne aducem aminte de toți și toate, încercăm să nu uităm nimic nefăcut din sarcinile zilei; in alergarea zilnica, la trecerea pe lângă vreo Biserică ne facem fugitiv o cruce, iar în mașină, atârnat de oglindă sau pe bord sau lipit de capotă ori portbagaj, mai avem și câte un simbol al crestinismului, pe care il privim în treacăt ca pe un talisman salvator la momente de ananghie. Dar de cele mai multe ori la atât se rezumă relația zilnică cu Dumnezeu. Iar El așteaptă să îi mulțumim că ne-am trezit cu bine, că avem ce mânca, că încă avem de unde să ne câștigăm pâinea cea de toate zilele. Iar noi credem că toate ni se datorează nouă, puterii și inteligenței noastre, resurselor și calităților noastre. Iar El, Dumnezeu e răbdător, bun. si așteaptă un semn … iar noi, oamenii, îi oferim așteptarea noastră.

Se apropie seara din nou, sunt acasă, sănătos  și sătul, cu treburile rezolvate și gata de culcare. Mă pun în pat și de atâta oboseala ,adorm repede. S-a mai dus o zi fără Dumnezeu!? Sau nu…?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s