Ziua când mi-am dorit să fiu prieten cu dușmanul

Posted: 04/02/2012 in Diverse
Etichete:, , , , , , , , , ,

Hai nu spuneți că nu ați avut asemenea zile, că nu vă cred. Și aici nu mă refer la ceva de genul posibilei dorințe a lui Geoană de a fi prieten cu Băsescu, în momentul în care și-a dat seama că a pierdut alegerile și că i-ar prinde bine măcar un post de premier. Vreau să vă prezint ceva mai ”impersonal”, cu care sigur ați fost fiecare confruntați, dar în diferite ipostaze.

Am plecat la drum cu mașina, pe o vreme rece dar uscată. Totul frumos, drum curat, nu prea mare aglomerație; am condus bine până am ajuns la o zonă cu șosea umedă, mizeră. Parbrizul se incărca cu murdărie din ce în ce mai mult și cu toate că sunt destul de răbdător, nu am mai putut; a trebuit să trec la a încerca să spăl parbrizul. Și când să pornească țâșnitoarea, ce să vezi, nici urmă de apă pe parbriz. Și dă-i, și dă-i, dar degeaba. Metoda de rezervă: sticla cu apă luată pentru băut! Am spălat parbrizul, lumea s-a mai luminat înaintea mea, așa c-am pornit din nou la drum, cu speranța că voi găsi cât mai repede un magazin de unde să cumpăr soluție de iarnă. E clar, mi-am zis, a inghețat ceva pe traseul conductelor de apă. Și  astfel am trecut la metoda de rezervă a rezervei: am cumpărat soluție de minus 20 grade și am umplut rezervorul de apă, și am apăsat și apăsat si…nimic. Și atunci am ajuns la concluzia că trebuie să mă fac prieten cu vrajmașul: ce uram eu zăpada pe șosea și ninsoare când conduceam, ce uram eu ca alții să imi arunce mizerie pe parbriz, circulând cu mașinile lor din sens opus- dar nu am mai avut încotro, așa că îmi doream să ningă pentru a uda parbrizul, doream să vină mașini mari din sens contrar să îmi arunce mizerie pe parbriz, ca să pot ”spăla” parbrizul!! Doamne, ce bine era când mi se împlinea dorința!

Și așa am ajuns acasă, cu ajutorul unor  ”dușmani”, deveniți prieteni de conjunctură. Dar o dată ce am pus mașina în garaj, i-am uitat imediat, am revenit la aceeași repulsie față de ei, dar ii privesc cu admirație fiindcă au acceptat să mă ajute.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s