Pasiunea mea – munca!

Posted: 03/02/2012 in Proverbe, aforisme, citate
Etichete:, , , , , , , , , , ,

”Meseria – bratara de aur”

Mai e valabila aceasta zicala? Mai tine „de foame” ,  orice meserie, pe astfel de vremuri economice? Unele profesii sunt mai profitabile ca altele, mai” banoase ” , iar in unele domenii de activitate trebuie pasiune serioasa ca sa le poti practica. Pasiunea in munca, e doar un cliseu sau altfel nu pot practica o anumita meserie? Sunt meserii, domenii de munca, care in Romania, se pot face doar daca ai pasiune cu adevarat, pentru ca din punct de vedere financiar si legal, e greu de trait de pe urma practicarii lor:

1. Medicina – responsabilitatea vietii omului e in mana medicilor, de la cea mai mica incizie si cusatura, pana la cel mai complicat transplant; pasiune, castiguri colaterale, necesitatea de a munci – ce ii mai determina pe doctori in profesarea meseriei?

2. Actoria – scena e casa actorilor, spectatorii sunt musafirii lor de aproape fiecare zi, bucuriile si necazurile lor trebuie sa le ascunda sub masca rolului; si cu toate astea, de cele mai multe ori, rasplata e doar aprecierea spectatorilor prin aplauze.

3. Educatia – cei sapte ani de acasa, incep sa dispara incetul cu incetul si atunci fiecare parinte asteapta ca educatorul , invatatorul sau profesorul, sa compenseze toata lipsa de educatie ” casnica”; pasiunea din educatie, pasiunea pentru copii, nu  ar trebui sa fie ceva optional, e ceva din fisa postului, ceva din natura profesiei

4. Religia – preoti ori pastori, episcopi sau  monahi, au in grija lor sufletele oamenilor din punct de vedere al invataturii si exemplului pe care il dau; sunt oameni ca si noi, dar au o chemare speciala de la Dumnezeu, sunt haruiti si astfel pasiunea si grija pentru laici, pentru enoriasi si turma, trebuie sa fie modul lor de viata; o fi asa sau…?

Mai sunt si altele, cu siguranta, in care pasiunea bate rasplata. Normalitatea unei profesii ar fi: pasiune+munca=satisfactie, rasplata. Daca ne regasim in aceasta normalitate , ne putem considera binecuvantati, fericiti la locul de munca.Daca nu….

Reclame
Comentarii
  1. Nicu spune:

    Toate aceste indeledniciri, nobile, dupa cum se poate observa, sunt de un interes major pentru autoritatile ce se afla la „timona” tarii! Cine-o sta de cart in momentele in care cuburi de gheata inoata ametite in paharul capitanului?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s