Lecția grecească

Posted: 02/02/2012 in Din lumea celor care nu cuvântă
Etichete:, , , , , , , , , , ,

Pe un loc liber de case, din apropierea locuinței noastre, își desfășoară activitatea și își duc zilele o familie de caini, nu de rasă, ci maidanezi: mama, tata si ceva pui de curând născuți. Se joacă, se hârjonesc, mai se și ceartă ( că doar e familie), dar una peste alta știu că acolo e casa lor, locurile din gard, pe unde pot pleca într-o plimbare, fiindu-le cât se poate de cunoscute.. Din când în când îi mai vizitează  și alți colegi de cartier, să mai petreacă timp împreună. Astăzi, însă, unul din prietenii lor a venit în vizită și  nu știu  de la ce s-au luat, care ce o fi zis către celălalt ori ăsta intrusul le- a jignit familia, dar e cert că totul a ajuns la punctul culminant: bătaie, dar nu așa, fiecare cu fiecare, stil turneu, ci toți pe unul, pe poftitul nepoftit; tată, mamă ( ce-i drept era mai retrasă să dea impresia de lady) și juniorii, au sărit toți pe Grivei nepoftitul, de ieșeau fulgii din el. A scăpat din încercuire, pentru moment, dar alergătura a continuat până l-au fugărit din zona de conflict, dar au luat-o la fugă pe străzi, în șir indian, care mai de care alergănd mai tare. Au cotit-o și i-am pierdut din câmpul vizual, ca să văd și deznodământul.

În grecește, există un termen, cuvânt pentru dragoste-storge – care exprimă dragostea din cadrul unei familii, între mamă, tată, frați, surori, o dragoste de sânge. Oricât de multe ar fi frecușurile în familie, micile discuții inerente, toate acestea apun și dispar în momentul în care ”lupta” se mută în afara căminului. Atunci se strâng rândurile, se dau mâinile unii altora, mamă, tată, frați, surori și se trece la ”lupta externă” , cu greutățile și problemele ivite. Mâinile unite aduc victoria și tot ceea ce a fost între ei, pe plan intern e dat uitării deoarece bucuria adusă de succes e mare.

Între timp, familia de câini s-a întors, își reiau vechile și normalele activități și jocuri domestice. Încă un inamic a fost înfrânt, pot petrece în liniște o nouă seară.

Așa e în lumea câinilor, care nu știu grecește dar aplică lecția dragostei în familie. Cât despre noi oamenii, ….

Anunțuri
Comentarii
  1. ACIDUZZU spune:

    Doi purici, iesind de la cinematograf:
    – Luam un caine sau mergem pe jos ?…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s