Încă un pontaj

Posted: 02/02/2012 in Meditații
Etichete:, , , , , , , , ,

Doamne, ce mai trece timpul. Iar a fost sfarsitul lunii, iar e vremea pentru un nou pontaj. Trebuie completate toate rubricile din foaia de pontaj, de la fiecare om în parte, trebuie adunate zilele de concediu, trebuie calculate orele lucrate. Se verifică zilele de concediu medical și se calculează orele lucrate în condiții periculoase, etc. Asta e la nivel omenesc, depinzând de la firmă la firmă și de la loc de muncă la loc de muncă. Translatând la alt nivel discuția, oare cum ni se face însă pontajul zilnic, lunar, anual de către Creator, Dumnezeu, de catre Cel de care depinde existența noastră?  Câte ore am lucrat pentru El, câte pentru noi, câte pentru alții? Am fost bolnavi cu adevărat sau ne-am fofilat în a lucra pentru El? Am făcut ceva sacrificii, am plătit vreun preț sau pur și simplu am făcut totul din rutină? Chiar nu știu, dacă ar fi sa fiu plătit de Dumnezeu, pentru ceea ce trebuia să fac conform ”fișei postului” dată de către El și înscrisă în ființa mea, oare care ar fi retribuția,plata șau răsplata mea pe această lună? Nu cumva ,nu imi justific plata? Nu fac oare doar umbră pământului?

Dar oare chiar îmi face cineva pontajul, îmi ţine cineva sâmbetele, Cineva de acolo de sus? Nu cumva trebuia să fiu concediat deja până acum, dacă tot era cineva preocupat de mine? Chiar ține cineva socoteala la ceea ce fac  și cum fac?

” … mai lasă-l și luna următoare, Mă voi ocupa mai mult de el și poate va întelege că îi vreau binele”

Reclame
Comentarii
  1. Nicu spune:

    Daca facem lucruri bune, respectand cele 10 porunci, o sa avem cu siguranta parte de un „pontaj” pe care n-o sa-l contestam niciodata!si nici n-o sa mai asteptam concediul!

  2. Marius Bota spune:

    Ce înțelegem mai greu, e că spre deosebire de unii patroni, Dumnezeu e un ”angajator” extrem de binevoitor cu cei care asculta de El. Noi mai vrem să evadăm de sub respectarea celor zece porunci și mai trecem și la ale noastre porunci!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s