Există politicieni cinstiți?

Posted: 31/01/2012 in Politică
Etichete:, , , , , , , ,

Doi tineri se plimbau printr-un cimitir, citind cu voce tare inscripțiile de pe pietrele funerare ale celor înmormântați. La un moment dat, unul dintre ei, vădit mirat in glas, citi următoarele: ” Aici odihnește un om cinstit și politician de frunte”. „Ce părere ai de acest citat?” , îl întrebă pe prietenul său. ” Hmm… cred că au locuri insuficiente în acest cimitir și au inceput să așeze oamenii decedați unul peste altul”

De râs, sau real, există sau nu , nu doar despre România vorbind, politicieni cinstiți? Politicieni care , aleși fiind , să iși ducă mandatul până la capăt, cu cinste și corectitudine, servind intereselor oamenilor și nu ale lor personale. Sau altfel spus, dacă intri cu acest vis in politică,  acela de a fi corect, poți să  îl  îndeplinești sau vei bate în retragere cu prima ” momeală” ce ți se va arunca? Sau mai dur spus, pot fi aleși, în diferite funcții, politicieni corecți sau aceștia nu sunt „împinsi’ în față de partid? Dacă totul în politică se face doar prin șiretlicuri  și alte metode din zona gri, de ce nu e trecută la „meserii murdare” această profesie? Iar daca nu există ( sau există puțini) astfel de politicieni cinstiți, de ce , noi, care vrem sa trăim într-o societate corectă si cinstită, le dăm girul să conducă , prin votul nostru?

E curios cum la inceputuri, cuvântul ”politică” , provenit din greacă, exprima un proces prin care un grup de oameni luau decizii in favoarea cetațenilor, iar acum, dacă privim in DEX, acest cuvant de ”politician”, înfățișeaza o persoană care activează în politică,, urmărind interese personale. De unde am pornit și unde am ajuns!

Oamenii cinstiți, vor alege politicieni cinstiți, iar politicienii cinstiți se vor forma doar daca noi vom cere asa ceva.Dacă ne mulțumim cu ce avem, asta vom și avea!

Anunțuri
Comentarii
  1. Nicu spune:

    „Cinstea nu se cumpara, nici nu se vinde.” Acesta nu este de cat unul dintre multele proverbe, despre cinste. Un proverb care daca era rosti acum ceva vreme starnea reverberatii, ramanand nu doar in urechile dar si in sufletul si constiinta, multora dintre semenii nostri. Spus acum, mai ales daca o cat de vaga aluzie face trimitere spre politic ( cel romanesc si poate nu doar) nu fac e decat sa ne socheze. Alaturarea celor doua notiuni, cinste si politic, cum spuneai si tu, Marius nu ne fac doar sa credem ca a fost o alaturare nefericita a doi termeni aflati intr-o cat se poate de evidenta antiteza. E inutil sa incercam sa dam timpul inapoi pentru a stabili, studiind documente si dezgropand artefacte, pentru a dovedi stiintific (sic!) cand s-a produs „ruptura” deviindu-se sensul termenului de politic (politician). Acum insa, vremurile, politicienii lor, nu ne dau ragaz pentru asta. Ne obliga sa protestam, fiecare dupa cum considera, bineinteles DACA considera fie si pentru simplul motiv, acela care sa ne convinga,ca trecand prin fata unei case de schimb, studiind cursul valutelor, printre lire , dolari si euro sa nu fie strecurata ca moneda, CINSTEA! Doar bine, tuturor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s