Cântecul lebedei

Posted: 31/01/2012 in Întâmplări adevărate
Etichete:, , , , , , , , , , , ,

Cu câteva luni în urmă, ultimul obiect descoperit ( până șa acel moment) ca provenind de pe vasul Titanic, a fost o vioară, care se pare, aparținea conducătorului de grup instrumental angajat pentru a performa pe vas. Încă se fac investigații și cercetări științifice, pentru a se dovedi autenticitatea instrumentului, dar cu siguranță, dacă se va dovedi că vioara este cea originală, va fi scoasă la licitație pentru o sumă enormă. Nu vă gândiți că scriu acest articol pentru a vă pune în gardă să strângeți bani pentru a participa la licitație, e treaba voastră dacă veți participa ori ba!! Motivul scrierii e cu totul altul: la acea vioară, în momentul scufundării Titanicului, șeful orchestrei,împreună cu ceilalți membrii ai formației, a decis să cânte un imn religios – Nearer my God to Thee ( Mai aproape Doamne înspre Tine). Dacă până atunci, voia bună, distracția, veselia, a fost repertoriul ales, din acel moment ceva s-a schimbat. Nu  a ales iarăși cântec de bucurie pentru  a da impresia că totul e sub control, nu  a fost de jale deoarece mai existau șanșe de scăpare, ci  a ales un cântec de speranță, de năzuință, de îndreptare a ochilor și inimii înspre Dumnezeu. Cutremurător, pentru el , cunoscător al piesei muzicale, să asiste la un asemenea contrast: știi ca ceea ce a fost declarat 100% sigur, se scufundă, dispare în apă, văzând cu ochii, însă, să știi că Dumnezeu e în control, că orice ar fi și s-ar întâmpla, nimic nu Îl ia prin surpindere și când totul se dărâmă în jur, la Dumnezeu este ajutor.

Fiecare avem Titanicul nostru, tăria noastră, ceva ce e mândria noastră și pe care ne bazăm .Cănd va incepe să apună, să dispară acel ceva, pentru ca nimic omenesc nu durează pentru totdeauna, ce voi alege să cânt la ”vioară”, care va fi cântecul meu de lebădă?

Anunțuri
Comentarii
 1. Nicu spune:

  sper, sa putem, cat mai multi dintre noi, sa ajungem la acel nivel spiritual care sa ne convinga ca in acele momente, Cantecul Lebedei este o Oda a Bucuriei! sa privim acel pas nu cu teama ci cu Speranta!

  P.S. : fie vorba-ntre noi,:-$ vioara aia, eu am s-o cumpar!

 2. ACIDUZZU spune:

  Tema de la pelicula Titanic- Nearer my god to thee. Mas cerca , Dios mio, a ti.

  titanic (instrumental original.)

 3. ACIDUZZU spune:

  Titanic – 1912 Original Video Footage

  Caroline Interview at 103 Years Old

  Titanic’s last survivor dies

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s