Traim cu ziua

Posted: 29/01/2012 in Meditații
Etichete:, , , , , , , ,

Am reauzit zilele trecute, o expresie din Biblie, cartea lui Iov ( o carte plina de cuvinte intelepte, spuse de diferite personaje in momentele de criza din viata lui Iov): … ”zilele omului pe pamant sunt ca ale unui muncitor cu ziua”.

Teribil adevar, spus cu multe veacuri in urma si pe care nu il realizam cu adevarat nici dupa atat timp. Munca cu ziua, munca zilierului, nu e altceva decat o nazuinta de a exista si maine o sansa de a lucra, de a aparea la orizont o noua lucrare la care sa participe si el; e speranta ca maine va mai putea sa aiba de lucru , ca nu va trebui sa moara de foame fiindca nu mai gaseste nimic  sa munceasca. Zilierul e sigur doar pe ziua de azi, pe banii care ii agoniseste astazi,  ziua de maine pentru el e doar speranta si dorinta, pentru ca depinde de angajator, de cel care poate sa ii ofere de lucru si maine . Viata noastra e similara: traim doar ziua de azi cu siguranta, de fapt doar clipa de acum, ”carpe diem”, altceva dupa aceasta , nu mai atarna de noi, e in mana ” Angajatorului Divin”, Dumnezeu. Toate urarile de ” multi ani sa iti daruiasca D-zeu”, se reduc de fapt la ” multe clipe, una dupa alta, sa iti dea D-zeu”. Fiecare clipa e un dar, e un cadou, de la Creator, asa cum pentru zilier , fiecare zi de munca e un bine care il ofera patronul.

Daca maine ne trezim, trebuie sa multumim Celui care ne mai ofera o sansa, o zi in dar si sa o traim din plin, responsabili.

Reclame
Comentarii
  1. nicu spune:

    De acord cu ce spui, Marius… si ca sa-ti intaresc spusele, adaug, folosind si eu o pilda biblica ( tare-mi place), din Matei:”Priviţi la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu aduna în jitniţe, şi Tatăl vostru Cel ceresc le hrăneste.”…”Nu va îngrijiţi de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale.”… primordiala noastra grija ar trebui a fi aceea de a ne ocupa de hrana sufletului.
    In ceea ce priveste finalul post-ului tau , nu prea sunt de-acord cu ideea „fiecare zi de munca e un bine care il ofera patronul.” pentru simplul motiv ca el de fapt isi face bine lui, in primul rand lui, existand ce-i drept un efect benefic si pentru angajat…mult mai neinsemnat insa…
    S-auzim de bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s