Act-show

Posted: 29/01/2012 in Viața socială
Etichete:, , , , , , , , ,

V-ati intrebat vreodata de ce emisiunile de la televiziuni se numesc ” talk-show”? Cu siguranta, cei care v-ati pus aceasta intrebare, ati gasit si raspunsul: pentru ca se vorbeste, nu se faptuieste, nu se actioneaza. Veti spune ca e normal sa existe asa ceva pentru ca altfel de unde si-ar mai castiga acei ”talk-show-people” banii si noi unde ne-am mai uita in fiecare seara, mai mult sau mai putin. Nu stiu daca exista vreo statistica in acest domeniu, dar cu siguranta noi, romanii, ne=am afla pe locurile fruntase daca s-ar face un clasament privind numarul de talk-show-uri pe cap de locuitor, raportat la numarul de televiziuni

Dar in acelasi timp, va dati seama ce s-ar intampla si ce efecte ar avea acest tip de emisiuni daca ele s-ar numi „act- show’,’ adica in acele emisiuni s-ar  gasi solutii pentru a se faptui actiuni, si nu s-ar vorbi vorbe! Atunci, cu siguranta, in loc sa se discute de oamenii amarati din Romania, s-ar gasi modalitati de ajutorare a lor; in loc sa se prezinte situatia dezastruoasa din spitale si scoli, oamenii prezenti in emisiuni ar veni cu solutii palpabile, viabile pentru rezolvarea problemelor; in loc sa se analizeze derapajele financiare si politice, specialistii ar aduce solutii pentru remedierea situatiei. Dar atunci, la aceste emisiuni, ar trebui sa participe doar cei care stiu sa faca ceva, nu cei care doar stiu sa vorbeasca, cei care au si dau solutii, nu doar cei care sunt observatori. Probabil lucrurile s-ar  misca mai bine, ar incepe unele roti sa se invarte si posibil sa apara si rezultate.

P.S

Daca vreo televiziune ar dori sa introduca in grila acest tip de emisiuni, promit ca nu voi cere nici un drept de autor!!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s