De-ai fi dus-o pan’ la vara

Posted: 28/01/2012 in Haioase
Etichete:, , , , , , ,

Intelepciunea populara romaneasca e demna de cartea recordurilor, de a fi publicata intr-o enciclopedie de ziceri. Din aceasta vasta „gradina”, cu tot frigul de afara, a mai rasarit o nestemata. Chiar si la necazuri, romanii , fie constient, fie inconstient, rasufla umor, uneori chiar morbid, negru.

La moartea scumpei ei mame, moarte survenita in toiul iernii, pe un ger de ingheta „pana si mercurul in termometru”, fiica acesteia rosteste, urmatoarele cuvinte memorabile: ” Mamuca draga, de ce te-ai dus acuma? Nu puteai si tu sa mai astepti pana la vara, de ce murisi pe frigul asta?”

Durerea mortii e mare, dar frigul e si mai mare! Asa ca grija cand va planuiti moartea! S-ar putea sa aveti reclamatii din partea celor ce urmeaza a va ingropa!

Reclame
Comentarii
  1. ACIDUZZU spune:

    Zice-se ca odata, cainele, rabdand un ger, voprba ta, „de-ngheata mercurul in termometru” sau altfel spus, „de-ngheata vitelu-n vaca”, se hotari sa-si faca si el o casa.
    Facut covrig si cu nasul varat sub coada din dotare, cugeta: „Lasa, lasa, ca la vara-mi fac eu casa !” Masurandu-si din ochi corpul facut covrig, constata ca nici nu i-ar trebui mult material ! Printre dardaituri cumplite nu-nceta sa-ncerce „iambii trohaici” ai poeziei nascute sub ger: „Lasa, lasa, ca la vara-mi fac eu casa !”
    …si, veni vara ! Cald, cumplit de cald ! Tolanit la umbra cat era de lung, cainele-si mai masura inca odata trupu-i raschirat de lene. Vazandu-se cat era de lung, ca un elastic slabit, renunta la gandul de a-si mai face casa, intrucat i-ar fi trebuit prea mult material…Si-apoi, nici nu mai era nevoie pe ara canicula !

  2. ACIDUZZU spune:

    „pe o asa canicula…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s