Io nu understand la voi

Posted: 27/01/2012 in Știri mioritice
Etichete:, , , , , , , , , ,

Nu, nu va ganditi , ca eu nu ” stie sa scrie si sa vorbeste romaneste”. Totul a pornit de la Babel. de la turnul Babel, de la babilonia incurcarii limbilor. De atunci incoace, a inceput fenomenul de a nu ne mai intelege om cu persoana. Pana atunci, toti vorbeau aceeasi limba, nu aveau nici un ascunzis lingvistic unii fata de altii. Acum insa,  cu toata globalizarea, limbile tot nu se mai pot uni intr-una singura!

La noi, problemele de comunicare si intelegere, se acutizeaza pe zi ce trece. Ultimul episod i-a avut protagonisti pe  cetatenii romani, magyar miniszter si European Board. E greu sa faci  o lege cand intra atatia factori in calcul si mai ales sa fie si aplicabila imediat. Taxa de prima vanzare, dupa spusele ministrului Laszlo, este una care , el nu stiut, ca aduce dezavantaje omului cu masini vechi. A crezut ca se va face asa o coada la cumparat de Dacie, Volga si Moskvici, inscrise inainte de 2007, incat toti vor avea de castigat si vanzatorii se vor umple de bani. Comisia Europeana a impus, ministrul nu a inteles ca astia vor sa ne traga teapa si cetateanul roman are de tras urmarile.  Dar cum pentru toate greselile, exista si o cale de iesire, s-a gasit si in acest caz una! Asa ca acum se doreste renuntarea, pe anul 2012, la aceasta taxa de prima vanzare, pentru ca cetatenii romani sa poata da o ultima tura cu masinile lor vechi, in UE, si sa se scape acolo de ele , pe cale legala ( ca poate acolo platesc mai bine la muzee decat aici la rabla).!

Dar asa cum spuneam, nu e nimeni vinovat de aceste stangacii, decat evenimentul de la Babel, si autorul lui, D-zeu!

In rest: Spor la Elado  alt cars!!!

Anunțuri
Comentarii
 1. Motan Daniel-Craciun spune:

  pardon domnu’, la babel nu Dumnezeu a fost vinovat,ci Ego-ul uman care se dorea si el sa fie ”ca Dumnezeu”!!!! incurcarea limbilor afost doar pedeapsa,care intr-o zi ii va ajunge si pe ai nostri legiuitori!!!

 2. Marius Bota spune:

  Corect Vinovat era cu ghilimele de rigoare, adica din punct de vedere uman, il vedem de foarte multe ori vinovat pe D-zeu, pentru nereusitele noastre

 3. ACIDUZZU spune:

  Babelul lui Nimrod a fost construit cu…”material din zona”, adica: lut si smoala !
  Gandirea domnului minstru Borbely Loatzi este structurata tot pe material din zona: adica…”nem tudom” ca pamantu’ !
  http://www.ziare.com/laszlo-borbely/ministrul-mediului/laszlo-borbely-despre-amanarea-taxei-auto-a-fost-o-decizie-politica-1146539

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s