Da-o incolo de fizica!

Posted: 25/01/2012 in Diverse
Etichete:, , , , , , ,

In fizica, (pe vremea cand eram la scoala!!) exista principiul actiunii si reactiunii intre corpuri, adica daca tragi un sut, cu o anumita forta, cu mingea intr-un perete, peretele iti va retrimite, cu aceeasi forta, mingea inapoi. Totul simplu in lumea corpurilor, a obiectelor. asa e scris, asa se intampla.  Cum aplicam , daca aplicam, acest principiu , la noi oamenii? Dam un pumn, luam un pumn, injuram suntem injurati, facem bine, ni se face bine?? E aceasta varianta , cu preponderenta, regasita in cadrul speciei umane sau mai exista si alta varianta?

Daca aplicam aceasta varianta, ceea ce facem noi ca si raspuns la actiunea semenilor nostri, se numeste reactiune, adica nu facem decat sa intoarcem ceea ce ni s-a facut. Ca si oameni cu intelect si personalitate, suntem chemati sa actionam fiecare, nu sa reactionam Actiunea implica gandire proprie, pasi facuti intr-o directie clara, inventivitate si creativitate. Reactiunea inseamna plagiat, efect de bumerang, inseamna sa fiu condus de actiunile altora si sa nu imi pun mintea la contributie.

Ce vedem si intalnim cel mai des in zilele noastre, e doar reactiune, doar acel

” las ca iti fac si eu cum mi-ai facut tu mie”. Actiunea te face stapan pe situatie, reactiunea te tine robul actiunii celuilalt. Actiunea iti misca singur pasii, reactiunea lasa ca altcineva sa iti directioneze pasii incotro a pornit el.

Unele principii ale fizicii pot fi  incalcate de oameni, asa ca ACTIONEAZA INTOTDEAUNA RESPONSABIL, lasa reactiunea pentru obiecte.

Reclame
Comentarii
  1. […] crește tensiunea și iar devin rău! Dar eu nu sunt rău, eu doar reacționez, așa cum spuneam aici, la răutatea altora! Așa că , ia să nu mai fie alții răi și atunci nici eu nu o să mai […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s