Bucura-te romane!

Posted: 24/01/2012 in Diverse
Etichete:, , , , , , , , , , , ,

Acum mai bine de 20 de ani, am strigat plini de bucurie ‘’suntem liberi, dictatorul a fugit’’ ( nu va ganditi ca a revenit, ca nu la el o sa fac referire!). Si am trecut peste ani, am intrat profund in democratia romaneasca, formandu-se cateva “bucurii’’ zilnice, ale romanului de rand, fara de care e greu sa accepti ca ar exista scurgerea unei zile
1.    Cafeaua de dimineata (si tigara aferenta) – la birou sau acasa, pana deschidem bine ochii sa vedem ce avem de lucru pe ziua in curs, pana discutam stiriile din ziua precedenta; cum ar fi dimineata fara ea(ele)?
2.    Retrospectiva tuturor talk-show-urilor si stiriilor vazute de fiecare coleg, din seara precedenta, respectiv a filmelor “cu ala negru care il batea pe ala scund, a carui nevasta era avocet…..’’, astfel incat daca ti-a scapat cumva , ceva, sa nu ramai neinformat
3.    Micile discutii constructive duse inspre barfe, cu sefu’ sau colegii pe seama activitatii de  la servici, a retributiei pe care o primim noi si pe care o primesc altii, a celor care doar taie frunza la caini si noi muncim si pentru ei si bineinteles pe seama faptului ca ne-am nascut in Romania, cand de fapt oriunde altundeva era mai bine.
4.    Berea  rece dar cu iz dulce de libertate, de dupa orele istovitoare de munca, povestita cat mai mult cu prietenii si colegii, ca doar cine stie daca am fost retinut la servici sau la servit bere
5.    Telenovelele chinezo-sud-americano-turcesti, cu actori si actrite prinse in intrigi care mai de care mai de ‘’ to be continued” , astfel incat si maine, poimaine si la anul sa fii tot acolo prezent , ca sa nu pierzi firul
6.    Stiri, talk-show, filme, tot ceea ce poate fi vazut seara la TV, ca doar nu degeaba avem telecomanda si sute de programe, ca “ nici nu stim ce am pierde”’ daca nu urmarim cat mai multe.
Si asa mai trece o zi din viata noastra, incununata de aceleasi bucurii cotidiene, Si pe langa cafea, tigari, povesti, barfe , stiri, filme, bere si talk-show-uri, care toate trec pe masura ce le consumam, ce nu realizam e un lucru: trecem si noi! Si cu toate ca zicem ca avem bucurii cotidiene, la sfarsitul zilei, tot tristi e posibil sa fim! Si atunci ne intrebam: sa insemne oare altceva bucuria adevarata??

P.S

7. Internetul – cu bune si cu rele, cu informatii, jocuri, filme, muzica, etc,  dandu-ti impresia ca poti sa le stii si sa le cunosti pe toate, ca poti zburda liber fara ca cineva sa te limiteze, imaginatia fiind granita.

Reclame
Comentarii
 1. ACIDUZZU spune:

  O, dac-ar incepe romanii cu BUCURIA MANTUIRII, cu dorinta de a fi SPALATI CU ISOP. flamanzi dupa o REZIDIRE A UNUI DUH NOU SI STATORNIC (Psalmul 51), nu ar mai bajbai ca niste orbi, nu ar mai mormai ca niste ursi, nu s-ar mai vaita ca niste porumbei…ca si cei in Isaia 59:10-14:
  „Bâjbâim ca nişte orbi de-a lungul unui zid, bâjbâim ca cei ce n-au ochi, ne poticnim ziua în amiaza mare ca noaptea, în mijlocul celor sănătoşi suntem ca nişte morţi. ( Deut 28.29; Iov 5.14; Amos 8.9);
  Mormăim cu toţii ca nişte urşi, ne văităm ca nişte porumbei, aşteptăm izbăvirea, şi nu este, aşteptăm mântuirea, şi ea este departe de noi.
  (Isa 38.14; Ezec 7.16);
  Căci fărădelegile noastre sunt multe înaintea Ta, şi păcatele noastre mărturisesc împotriva noastră; fărădelegile noastre sunt cu noi şi ne cunoaştem nelegiuirile noastre.
  Am fost vinovaţi şi necredincioşi faţă de Domnul, am părăsit pe Dumnezeul nostru; am vorbit cu apăsare şi răzvrătire, am cugetat şi vorbit cuvinte mincinoase; (Mat 12.34); şi astfel izbăvirea s-a întors înapoi, şi mântuirea a stat deoparte; căci adevărul s-a poticnit în piaţa de obşte, şi neprihănirea nu poate să se apropie.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s