Responsabilitatea increderii

Posted: 21/01/2012 in Proverbe, aforisme, citate
Etichete:, , ,

” Cu cat mai mult are cineva incredere in mine, cu atat mai putin imi permit sa fac vreo greseala fata de acea persoana” 

Cine oare se increde in mine, cine imi acorda increderea, fata de cine nu  imi permit, in sensul acestui citat,  sa mai gresesc ( sau sa gresesc cat mai putin)?

1. Dumnezeu – sunt creatia Lui, podoaba creatiunii Lui, facut dupa chipul si asemanarea Sa; sa stii ca are incredere in mine si in tine ca ne vom purta ca atare. ( acest lucru nu e valabil decat pentru cei nouazeci si ceva de procente care se declara crestini)

2. familie – fie parinti, fie sot/sotie, frati/surori, copii, toti ne considera demni de incredere, oameni pe care se pot baza atunci cand au nevoie

3. prieteni – ni i-am ales si ne-au ales de bunavoie, pentru ceea ce suntem; nu ii pot dezamagi daca se incred in mine

4. colegi de servici – sefi, colegi, subalterni, toti privesc la mine ca la cel cu care peterec cel putin o treime din zi, si la care pot apela cu incredere, atat pentru rezolvarea problemelor de servici cat si, eventual,  ajutor personal

5. animale ( pet) de casa – suprinzator , dar si acestea cred ca se asteapta la multe de la mine, ca si stapan al lor

Nota distinctiva, de la acest citat, fac dusmanii, fata de care nu imi permit sa gresesc pentru a nu fi vorbit de rau si aratat cu degetul, deaorece acestia atat asteapta!

Impreuna, toti, demni de incredere!

P.S

Autorul acestui citat este regizorul chinez Zhang Yimou, cel care a asigurat  regia si  la  deschiderea Jocurilor Olimpice 2008 gazduite de China

Anunțuri
Comentarii
 1. ACIDUZZU spune:

  1. Sa pornim totusi de la premisa plina de intelepciune a cuvintelor lui Ieremia 17:9-10:
  „Inima este nespus de inselatoare si de deznadajduit de rea; cine poate s-o cunoasca? Eu, Domnul, cercetez inima si incerc rinichii, ca sa rasplatesc fiecaruia dupa purtarea lui, dupa rodul faptelor lui.

  2. Cat despre Domnul Isus, El reprezinta Superlativul Divin in toate !
  (Ioan 2:24-25: „Dar Isus nu Se încredea în ei, pentru că îi cunoştea pe toţi. Şi n-avea trebuinţă să-I facă cineva mărturisiri despre niciun om, fiindcă El însuşi ştia ce este în om.”) (Sam 16.7; 1Cron 28.9; Mat 9.4; Marc 2.8; Ioan 6.54; Ioan 16.30; Fapt 1.24; Apoc 2.23)

  3. Cuvantul Sfant, revelat in Evrei 4:12-13, ne mai invata ceva foarte intelept din punct de vedere duhovniceste: „Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu şi lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăişuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul şi duhul, încheieturile şi măduva, judecă simţirile şi gândurile inimii. Nicio făptură nu este ascunsă de El, ci totul este gol şi descoperit înaintea ochilor Aceluia cu care avem a face.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s